class="single single-post postid-23401 single-format-standard">

“Mutii” din Vaslui, ridicati si evaluati psihiatric

1477576_559694090765808_1793618951_n

LA CONTROL Cei doi frati cu handicap de auz care-si fac veacul în centrul municipiului Vaslui si-au dat în petec, încercând sã saboteze un autobuz al Transurb plin cu pasageri. Unul dintre acestia a încercat sã spargã un cauciuc, punând un cui în timpul în care un autobuz stationa la semaforul din centru. Acum, politia localã cautã sã gãseascã o modalitate de a-i evalua psihiatric, si, dacã este cazul, sã-i interneze într-un centru specializat.

În centrul Vasluiului, intrati în peisajul cotidian, de ceva ani îsi fac veacul douã personaje celebre, doi frati cu deficiente de auz si vorbire, Ion si Bogdan stãnescu, “Mutul mic” si “Mutul Mare”, cum li se spune. În general sunt linistiti, pãzind locurile de parcare din centrul civic, având o afinitate fatã de fotbalistii Sporting Club Vaslui, de la care mai primesc, din când în când, câte un bãnut pentru faptul cã le pãzesc masinile sau le pãstreazã locurile de parcare, deranjând mai mult prin sunetele guturale scoase atunci când vor sã atragã atentia cuiva. Cu toate acestea, din când în când îsi dau în petec, devenind nu doar prea insistenti, si chiar violenti, atunci când nu li se acordã atentia pe care ei cred cã li se cuvine. Ieri, cei doi frati au fost ridicati de Politia Localã dupã ce unul dintre ei, Bogdan, “Mutul cel mic”, asa cum este cunoscut, a pus cuie la rotile unui autobuz Transurb. Chemati la fata locului, politistii locali i-au ridicat pe ambii frati, pentru a-i audia cu privire la motivele pentru care au fãcut acest lucru, dupã care i-au eliberat. “Nu avem dreptul sã-i retinem, dar se fac demersuri pentru a fi evaluati psihiatric pentru a vedea dacã sunt violenti. În cazul în care evaluarea va arãta cã prezintã pericol public, vor fi internati într-o institutie de profil”, a declarat Sorin Catanã, seful Politiei Locale Vaslui. Nu este pentru prima datã când cei doi frati cu handicap de auz fac probleme, anul trecut, cu prilejul “Zilelor Vasluiului” fiind necesarã internarea lor la sectia de psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui, pentru cã, pe fondul consumului de alcool, se manifestau violent. “Trebuie sã gãsim întelegere de la factorii locali si o solutie în privinta celor doi. Pe mãsurã ce cresc, cei doi frati se manifestã în mod violent din ce în ce mai des, iar aceste manifestãri ar putea degenera în ceva mult mai grav. Avem toatã întelegerea pentru ei, datoritã handicapului de care suferã, dar asta nu înseamnã cã cetãtenii municipiului Vaslui sau cei aflati prin trecere prin orasul nostru trebuie sã accepte manifestãrile celor doi frati Stãnescu”, a declarat Marian Duluman, seful Compartimentului de Ordine Publicã al Politiei Locale Vaslui.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

 

Related posts:

Sursa: vrn.ro
  1. Irelevant spune:

    Abia acum s-a gasit si presa vasluiana sa scrie despre acesti muti care isi fac veacul prin oras de mai bine de 6 ani… Nu v-ati gandit niciodata sa sesizati sau sa insistati la autoritatile competente sa ia masuri.

  2. MayI spune:

    De ar fi asta singura problema care o fac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>