class="single single-post postid-33633 single-format-standard">

150.000 de euro a cheltuit Consiliul Judetean pentru cumpãrarea a trei apartamente cu trei camere

blocuri_vaslui

Apartament Petru Rares 190.000 lei

DARNICI…Peste 600.000 lei, adicã 150.000 de euro, a cheltuit Consiliul Judetean pentru cumpãrarea a trei apartamente cu trei camere, destinate medicilor de la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, pretul mediu al unui apartament fiind undeva la 50.000 de euro. Surse din piata imobiliarã spun cã cei din coducerea Consiliului Judetean nu au fost deloc zgârciti, ba din contrã, judecând dupã zona în care se aflã apartamentele achizitionate, au fost chiar largi la pungã. “În zona Ana Ipãtescu, doar dacã s-au fãcut investitii în apartamentul respectiv, pretul poate sã ajungã la 50.000 de euro. În acea zonã, pretul unui apartament cu trei camere este de 35-37.000 de euro”, spun gurile avizate. Nu doar sumele suspect de mari sar în ochi. Pentru a cumpãra imobilele respective, Consiliul Judetean a trecut peste caietul de sarcini pentru licitatie în care scrie cã imobilele înscrise la licitatie “vor fi amplasate la un etaj intermediar”. Una pe foaie, alta în realitate. Douã din apartamentele cumpãrate se aflã însã la ultimele etaje ale blocurilor. Dincolo de aceste aspecte, trebuie apreciat efortul Consiliului Judetean Vaslui care, pentru prima datã, cumpãrã apartamente drept locuinte de serviciu medicilor navetisti de la Spitalul Judetean, care în fiecare zi fac naveta pe ruta Iasi-Vaslui.

În ultimii ani, la nivelul judetului Vaslui se resimte o crizã acutã de medici, lucru dovedit si de schemele de personal incomplete ale spitalelor vasluiene. Pentru a atrage medicii specialisti, sefii Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui au cerut, în luna martie, Consiliului Judetean sã gãseascã o solutie pentru cumpãrarea de apartamente cu destinatia de locuinte de serviciu pentru cadrele medicale. La sfârsitul lunii aprilie, consilierii judeteni au aprobat alocarea sumei de un milion de lei pentru cumpãrarea a cinci apartamente. Zilele trecute, institutia condusã de Dumitru Buzatu a parafat primele tranzactii imobiliare, achizitionând trei apartamente cu destinatie locuintã de serviciu pentru medici. Pentru cumpãrarea celor trei imobile, Consiliul Judetean a cheltuit 592.000 lei. Cei mai multi bani s-au dat pe un apartament de pe strada Nicolae Bãlcescu, bloc 86, vis-a-vis de hotel Vaslui, 204.000 lei. Al doilea apartament cumpãrat pentru medici, situat pe strada Ana Ipãtescu, bloc 306, a costat Consiliul Judetean 198.000 lei. Pentru imobilul de pe strada Petru Rares, bloc 264, lângã biserica Sfânta Parascheva, Consiliul Judetean a dat “doar” 190.000 lei. În total, aproximativ 150.000 de euro pentru trei apartamente, o sumã consideratã mare de agentii imobiliari. “ Stiam cã licitatia pentru apartamentele respective trebuia sã fie descrescãtoare, adicã ofertele cele mai mici câstigau. Nu stiu în ce stare sunt imobilele respective, dar un apartament cu trei camere pe Ana Ipãtescu se poate vinde cu 198.000 lei doar dacã aratã foarte, foarte bine. În zona respectivã, pretul unui apartament este de 35-37.000 de euro”, ne-au declarat surse din piata imobiliarã.

Nu s-a respectat caietul de sarcini pentru licitatie

În caietului de sarcini pentru licitatia apartamentelor scrie cã ofertantii trebuie sã detinã în locuinte “o camerã de zi, douã dormitoare, o bucãtãrie, o încãpere sanitarã (baie), spatii pentru depozitare, suprafata utilã a unui apartament cu trei camere trebuia sã fie de minim 66 mp, echivalent confort . Imobilul va fi fi amplasat la un etaj intermediar”. Asadar, una dintre conditiile ca vânzãtorii de apartamente sã poatã participe la licitatie a fost ca imobilul sã nu se afle la ultimul etaj sau la parter. Asta doar pe foaie pentru cã în realitate lucrurile au stat cu totul altfel. Douã dintre apartamentele cumpãrate de Consiliul Judetean (cel de pe strada Ana Ipãtescu si cel de pe strada Petru Rares) se aflã la ultimele etaje ale blocurilor.

Mihalachi a semnat “ca primarul”, în timp ce Buzatu era plecat prin Europa

Cel care a semnat contractele cu vânzãtorii apartamentelor a fost vicepresedintele Consiliului Judetean, Vasile Mihalachi. A fãcut-o în perioada în care Buzatu era plecat la Adunarea Regiunilor Europei. Mihalachi a adus un notar din orasul sãu, Negresti, care a întocmit toate documentele de vânzare-cumpãrare, bineînteles, contra unor comisioane consistente, mai ales cã a fost vorba de tranzactii de aproape 600.000 lei. Acum, Buzatu spune cã nu a avut nicio legãturã în pretul plãtit pe apartamente. Nu stie nimic despre pretul plãtit si dacã a fost mare. “A fost licitatie. Pot sã fac eu ceva, dacã a fost comisie de licitatie care a analizat ofertele? Dacã sunt probleme, cã sunt mari preturile, întrebati-i pe vânzãtori. Eu stiu cã noi am avut între conditiile puse cel mai mic pret de pe piatã. Nu stiu cu cât s-a cumpãrat fiecare apartament, însã cred cã a fost cel mai mic pret de pe piata Vasluiului. Am început cu o transã de apartamente pentru medicii de la Spitalul Judetean de Urgentã, vom continua sã cumpãrãm si alte apartamente, la preturile de pe piatã. Nu m-am implicat deloc si nu a fãcut-o nimeni de la Consiliul Judetean în procesul de licitatie, nici nu am modificat ofertele celor care au venit sã vândã apartamentele la CJ Vaslui”, spune Dumitru Buzatu.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>