class="single single-post postid-37136 single-format-standard">

A mai trecut un rând de alegeri: Victorie zdrobitoare a PSD

p01_oo_Layout 2

Alegerile de ieri au fost câștigate în județul Vaslui, la fel ca în majoritatea localităților din România, de către Partidul Social Democrat (PSD). Potrivit rezultatelor parțiale, PSD a obținut majoritatea în Consiliul Județean Vaslui, precum și primăriile Vaslui, Huși, Negrești și Murgeni. La închiderea ediției, rezultatul din Bârlad se arăta strâns. Numărătoarea parțială mai arăta că PSD are și cel puțin 50 de primării din mediul rural, majoritatea obținute cu scoruri de peste 50%.

PSD a câștigat alegerile în județul Vaslui cu mai bine de 55% din voturile exprimate de cetățeni, potrivit rezultatelor parțiale difuzate aseară, la închiderea ediției. În mediul rural, PSD și-a adjudecat peste 50 dintre cele 81 de primării existente în județul.
În municipiul Vaslui, candidatul PSD, Vasile Pavăl, a câștigat al treilea mandat de primar, adunând cam 73 de procente. La Consiliul Local Vaslui, PSD a înregistrat, de asemenea, o victorie clară, cu 63% din voturi.
“Este o victorie pentru Organizația municipală a PSD. Le mulțumim celor care ne-au votat. Ne-am propus un scor bun la aceste alegeri și l-am obținut. Am venit în fața vasluienilor cu o echipă formată din oameni bine pregătiți, o echipă care a câștigat pe drept încrederea cetățenilor”, a declarat Adrian Tighici, președintele Organizației municipale a PSD Vaslui.
Primarul reales Vasile Pavăl a ținut să le fie recunoscător tuturor cetățenilor: “Le mulțumesc vasluienilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Îi asigur că nu-i voi dezamăgi și mă voi lupta pentru municipiul Vaslui. Ne așteaptă patru ani grei, în care vom avea mult de muncă, dar la finalul cărora orașul nostru va avea o față nouă”.
Social-democrații au câștigat și primăriile din Negrești, prin Vasile Voicu, și Huși. La Huși, victoria i-a aparținut primarului în funcție, Ioan Ciupilan, care a obținut un scor de 40%, în timp ce senatorul Nelu Tătaru (PNL) s-a situat la nivelul de 30%.
La Bârlad, candidatul PSD, Adrian Solomon, și cel al PNL, Dumitru Boroș, erau la o diferență prea mică pentru a risca un pronostic.

Buzatu va rămâne președinte al Consiliului Județean

Candidații PSD la Consiliul Județean Vaslui au obținut, potrivit rezultatelor parțiale, 55-60% din voturi, în timp ce principalii contracandidați, cei de la PNL au adunat doar 20%.
Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat aseară, după anunțarea rezultatelor parțiale, că există la nivel național un curent puternic în favoarea PSD: “Votarea s-a încheiat și rezultatele estimate sunt îmbucurătoare pentru PSD. Asta dovedește că, dincolo de încercările care au arătat disperarea unor candidați, în special a celor din PNL, alegătorii s-au comportat cu calm, acordând în cele mai multe circumscripții votul lor candidaților PSD. Să așteptăm în liniște rezultatele numărării voturilor și să le mulțumim celor care au participat azi la vot. În zilele care urmează, vom trece la treabă”.
Prezența la vot în județul Vaslui a fost de 45%, cu trei puncte procentuale sub media națională.

foto:obiectivvaslui.ro

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com/

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>