class="single single-post postid-32122 single-format-standard">

Adevãratã nebunie la ultima zi de bâlci din Bârlad

balci barlad

LA FINAL… Lume multã, târguieli, caniculã, mici, bere, dulciuri si tiribombe. Asa se poate descrie ultima zi a Bâlciului din Bârlad. Sâmbãtã, sub soarele dogoritor, oamenii au luat cu asalt iarmarocul. Aproape cã nu puteai arunca un ac, de aglomerat ce era. Cele aproape 35 de grade Celsius, praful ce se ridica în atmosferã si aerul aproape irespirabil pãreau sã nu deranjeze pe nimeni. Târgovetii s-au întrecut în reduceri, iar bârlãdenii au fãcut cozi în fata tarabelor cu mãruntisuri, la terase sau la tirimbombe. Muzica a rãsunat de la fiecare cârciumã, micii au sfârâit pe grãtar, iar “entertainerii” s-au îngrijit de distractie. Donald Duck si Mickey Mouse au dansat pe manele, iar de la microfon “vocea” ciocanului rotativ s-a întrecut cu cea a caracatitei dansatoare. Spre bucuria copiilor, s-au fãcut reduceri peste reduceri.

Deoarece… “cu reduceri de preturi, toatã lumea se distreazã pe sãturate”.

Sâmbãtã, în ziua în care s-a prãznuit Tãierea Capului Sfântului Ioan Botezãtorul, oamenii n-au tinut cont de doliu sau de post si s-au dus, cu mic cu mare, în iarmarocul din Oborul Bârladului. A fost o aglomeratie de abia puteai sã mergi. “Doamne Isuse Hristoase, asa o fi si pe lumea cealaltã?”, întreabã retoric o bãtrânicã gârbovitã. Bâlciul care ajunge an de an, în aceastã perioadã, adunã de toate. Vatã de zahãr, popcorn, gogosi, mici, bere, suc, fotografii la minut, picturi pe fatã si tot ce gãsesti între-un iarmaroc, de la haine de blanã sau piele, papuci si chiloti pânã la cârciumi, jucãrii pentru copii si tiribombe. O lume pestritã, unde traditiile populare se împletesc cu circul, negustoria si sãrãcia. Aproape toti târgovetii au fãcut reduceri substantiale, pentru a scãpa de marfã.

Ciocanul rotativ vs. caracatita dansatoare

Dincolo de târg, stãteau priponite tiribombele. De la fiecare rãsuna câte un tip de muzicã, astfel cã ceea ce se auzea era un mare haos muzical. O adevãratã competitie s-a dat între ciocanul rotativ si caracatita dansatoare. Fiecare avea câte un entertainer, care anima atmosfera si îndemnau privitorii sã se “îmbarce” într-o cursã nebunã. “Poftiti mai aproape cã începe spectacolul. La toate echipamentele facem câte douã curse duble. Alo, gata! Haideti, s-au fãcut reduceri de preturi. Haideti mai aproape, cavaleri si domnisoare. Aici sunt echipamentele de la mare. Haideti sã vã rãcoriti la matineu, cu douã curse duble. Cu reduceri de preturi, toatã lumea se distreazã pe sãturate”, spunea o voce puternicã dinspre ciocanul rotativ. Muzica mai tare: “Lasã fetele sã vinã lângã mine, cã ce le trebuie, le arãt eu cel mai bine. Hai Juvele, umblã la bas si dã mai tare, sã se miste fetele”.

Trei lei cu parasuta zburãtoare

La câtiva pasi, entertainerul caracatitei dansatoare încearcã sã se facã auzit: “Aici, la Caracatita, regina reginelor, vã invitãm la patru minute de acceleratie intensã. Hai, domnisoarele de acolo! Alo, alo, alo! Cu trei lei, la lambada, parasuta dansatoare. Mai avem locuri libere la o distractie cu suspans, la Caracatita dansatoare. Cu trei lei de persoanã, lambada, parasuta dansatoare vã invitã la distractie cu copiii, pãrintii si nepotii. Ahahaaaaaa, asta e minunea! Programul începe la aceastã orã, doar cu dumneavoastrã. Haideti si acolo, sigur cã da… Cine se grãbeste, locurile nu se rezervã, se ocupã”.

Dar cei de la Ciocanul rotativ se aud mai tare: “Asa, asa.. Ia uite, au început sã se miste fetele, dansatoarele… Sigur cã da. Hai cã a început balansul. Haideti la îmbarcare, sã înceapã toatã lumea distractia totalã. Ia uite, au venit mascotele. Mascotele de la Constanta. Atentiune, haideti cã începe spectacolul. Mai aproape toatã lumea, la distractii speciale. Acum e publicitate, dar stati aproape. În câteva moment începe spectacolul cu dansatoarele de la Chisinãu. Mai aproape, aici, în fatã, la Ciocanul rotativ”.

foto>vrn.ro

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>