class="single single-post postid-4357 single-format-standard">

Amenzi de peste 17.000 lei pentru comercianții vasluieni

Amenzi de peste 23.000 lei pentru comercianții vasluieni

Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au desfășurat în perioada 17 – 20 aprilie un număr de 48 acțiuni de control pentru verificarea respectării legii în  ceea ce privește protecția consumatorilor și pentru cercetarea reclamațiilor și sesizărilor primite.

Verificările au fost efectuate în  orașele  Vaslui (15 acțiuni), Bârlad (18 acțiuni), Huși (9 acțiuni) și 6 acțiuni în mediul rural. Ca urmare a deficiențelor constatate comisarii CJPC au dispus oprirea temporară a comercializării pentru produse în valoare de 19.041 lei și oprirea definitivă a comercializării și retragerea din circuitul consumului uman  pentru produse în valoare de 519 lei. De asemenea au fost sancționați contravențional un număr de 38 operatori economici, fiind aplicate un număr de 17 amenzi contravenționale în valoare de 17.550 lei  și 22 de avertismente.

Neregulile găsite de inspectori sunt diverse, de la comercializarea produselor alimentare cu data limită de consum depășite (făina albă, napolitane, iaurt Nutriday, prăjituri de casă, ciuperci albe, ghiveci în ulei, esență de vanilie, spumă pentru desert, drojdie, sare iodată, zahăr vanilat, foi de dafin, bere, băuturi răcoritoare, cremă pentru încălțăminte, lac bronz argintiu, produs de curățat Domestos) până la vânzarea de produse alimentare cu caracteristici calitative neconforme celor prescrise – telemea cu suprafața îngălbenită și miros nespecific, oase afumate ce prezentau pete de mucegai sau unt de masă cu gust și miros puternic de rânced.

Alte decizii s-au referit la comercializarea țigărilor la bucată sau neafișarea avertismentului privind interzicerea fumatului în unitate, ne-asigurarea condițiilor de păstrare stabilite de producător, neafișarea prețurilor de vânzare într-o forma ușor de citit sau a prețurilor pe unitatea de măsură, comercializarea produselor fără etichete care să conțină elementele de identificare în limba română, neafișarea  denumirii și a sediului social al unității comerciale sau neafișarea orarului de funcționare sau lipsa documentelor de proveniență și a documentelor de calitate.

 

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>