class="single single-post postid-37691 single-format-standard">

Apel umanitar cu ecou

7-iulie-Vasile-Stoica-1

Situația lui Vasile Stoica, din localitatea vasluiană Dodești, care a rămas în scaun cu rotile în urma unui accident, a sensibilizat un medic din Germania, care i-a trimis, prin intermediul Asociației “Solidar” Vaslui, medicamentele și pansamentele de care avea nevoie.

Situația dramatică a lui Vasile Stoica (42 de ani), din localitatea Dodești, județul Vaslui, descoperită de voluntarii Asociației “Solidar” Vaslui în luna mai, și prezentată și de cotidianul “Obiectiv de Vaslui”, nu a rămas fără ecou.
Un medic din Germania, care a aflat drama prin care trece Vasile Stoica a trimis un colet cu medicamentele și pansamentele necesare îngrjirii rănilor deschise pe care acesta le are: “Asociația «Solidar» ține să mulțumească doamnei doctor Ileana Vogel, din Germania pentru că a răspuns solicitării noastre de a ajuta un om aflat în nevoi. Astfel, în cursul săptămânii trecute, am primit un colet cu materiale sanitare și medicamente care a fost distribuit duminică, 3 iulie, bolnavului Stoica Vasile din localitatea Dodești, județul Vaslui. Astfel de cazuri (și sunt multe asemănătoare în mediul rural, în special) necesită și o asistență de specialitate. În limita posibilităților, vom încerca pe viitor și un asemenea sprijin”, se precizează pe site-ul ONG-ului vasluian.
Și autoritățile locale au reacționat în urma mediatizării situației în care se află Vasile Stoica.
“Ne bucurăm că, în urma apariției în presă a cazului, primăria din localitate s-a mobilizat și a luat măsuri. Pot să vă mai spun că medicamentele și pansamentele care tocmai au fost donate acestui bărbat sunt exact ceea ce avea el nevoie. Faptul că a primit o mâna de ajutor, l-a făcut pe acest om să fie mult mai optimist. Dacă atunci când l-am cunoscut pe Vasile Stoica, starea sa era una de depresie profundă, acum și-a întărit încrederea în el, fapt care nu poate decât să ne bucure”, a declarat Ionel Popa, președintele Asociației “Solidar” Vaslui.
Un accident l-a adus în scaunul cu rotile
Viața nu i-a prea surâs lui Vasile Stoica (42 de ani) care, pe lângă faptul că a avut o copilărie grea, acum patru ani a suferit un accident în urma căruia a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile. Lipsurile cu care se confruntă îi afectează din ce în ce mai mult atât sănătatea fizică, cât şi cea psihică. Situația dramatică cu care se confruntă i-a determinat pe voluntarii Asociației “Solidar” să lanseze, în luna mai, un apel umanitar pentru a veni în ajutorul acestui om: “Este un caz cu totul deosebit întâlnit în timpul acţiunilor noastre de dinainte de Paşti. Vasile Stoica (Liviu, cum îi spun cunoscuţii) a crescut fără tată, iar mama avea un handicap mintal. Cu toate acestea, bărbatul a reuşit să-şi întemeieze o familie, având şi şase copii. Acum patru ani însă, o nenorocire avea să se abată asupra sa. A căzut dintr-o căruţă şi coloana vertebrală i s-a fracturat în două locuri. De atunci, viaţa a luat o întorsătură dramatică. Fiind pus în scaunul cu rotile, nu a mai fost apt de muncă. Soţia a plecat în Italia şi a luat şi copiii cu ea, astfel că a rămas singur cu bătrâna sa mamă, care, la rându-i, este suferindă”, spuneau, la acea dată, membrii asociației.
De asemenea, președintele ONG-ului vasluian, Ionel Popa, a mai declarat atunci că, din cauza lipsei medicamentelor și a îngrijirilor de specialitate, starea de sănătate a bărbatului este pusă și mai mult în pericol: “Din ce povesteşte reiese că ar fi şanse de recuperare, măduva nefiind ruptă, doar strangulată. Pentru asta însă e nevoie de bani pentru a merge la Iaşi. Între timp, picioarele i se atrofiază. Are şi un cărucior care este necorespunzător, fiind pentru copii”.
Conducerea Asociației spune că cei care doresc să-l ajute pe acest bărbat o pot face în continuare: “Noi sperăm ca, acest prim gest de ajutor venit din Germania să mobilizeze și mai mult pe cei care pot și doresc să facă o faptă bună. De aceea, conturile deschise de noi rămân în continuare la dipoziția celor care vor să dea o mână de ajutor”, a precizat Ionel Popa.
Cei care vor să jute o pot face prin intermediul Asociaţiei “Solidar” (adresă: Vaslui, str. Dobrogeanu-Gherea, nr. 26, camera 4 sau 13, cod poştal 730158, judeţul Vaslui). Pentru donaţii sau sponsorizări, Asociaţia a deschis două conturi la Banca Transilvania, Sucursala Vaslui, pe numele Asociaţia “SOLIDAR”, CIF: 32379418; COD SWIFT: BTRL022; în RON – cod IBAN: RO95BTRLRONCRT0225705501; în EURO – cod IBAN: RO45BTRLEURCRT0225705501.
Reprezentanții Asociației precizează că, “pe ordinul de plată, la rubrica «Detalii plată», se va preciza: «Pentru Stoica Vasile»”. Bunurile pot fi trimise şi direct, la adresa: Stoica Vasile (Liviu), sat Dodeşti, comuna Dodeşti, judeţul Vaslui, cod poştal 737576.

foto:obiectivvaslui.ro

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>