class="single single-post postid-44753 single-format-standard">

APIA Vaslui au ocupat locul al doilea pe țară în privința suprafeței agricole înregistrate.

apia.aglomeratie7495

Campania de primire a cererilor unice de plată s-a încheiat. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui a finalizat cu succes, luni, 15 mai, la ora 24.00, operațiunile de evaluare și înregistrare pe anul în curs, iar Agenția centrală a anunțat, ieri, că județul nostru s-a situat pe locul al doilea, după București, în privința procentului din suprafața agricolă care a fost înregistrat în evidențe.
“Este un frumos succes, care se datorează sacrificării weekend-ului și altor zile libere de către angajații noștri. APIA Vaslui a programat inițial un număr de 22.841 de fermieri, pentru o suprafață de 241.421,41 ha. S-au prezentat 21.841 de fermieri, care au depus cereri pentru 248.861,48 ha. Raportându-ne la anul anterior, avem 95,62% la numărul de fermieri care s-au prezentat și 103,08% pentru suprafața declarată. Doar Centrul APIA București a avut mai mult ca noi. Scăderea numărului de cereri depuse și creșterea suprafeței aferente demonstrează că exploatațiile s-au unit, asocierea fermierilor fiind din ce în ce mai necesară în vederea consolidării rolului lor pe piață.

Citeste mai departe pe: www.obiectivvaslui.ro

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>