class="single single-post postid-4700 single-format-standard">

Aproape 6500 de candidați la alegerile locale în județul Vaslui

Aproape 6500 de candidați la alegerile locale în județul Vaslui

Nu mai puţin de 6.490 de candidaturi au fost admise de către Biroul Electoral Judeţean Vaslui după terminarea perioadei de contestaţii, ceea ce înseamnă că unul din cinzeci de vasluieni cu drept de vot candidează pentru o funcţie de primar sau consilier la alegerile locale din 10 iunie.

Nu mai puțin de 6.490 de vasluieni vor candida la alegerile locale din iunie pentru un post de primar sau consilier în cele 86 de unităţi administrative din judeţ, inclusiv la Consiliul Judeţean. Aceștia sunt înscrişi pe listele a 18 formaţiuni sau alianţe politice. Dacă luam în considerare că județul Vaslui are  360.000 de locuitori înscrişi în listele electorale permanente, rezultă că unu din cincizeci de vasluieni îşi doreşte să fie ales într-una din structurile administraţiei locale.

Partidele cu cei mai mulţi candidaţi fac parte din PDL (1.470 candidați), USL (1.180 candidați), PPDD (1.119 candidați), PRM (735 candidați), UNPR (535 candidați), PSD (343  candidați) şi PNL (327 candidați). Dintre acestea, PDL are liste complete de candidaţi la consiliile locale în 72 de unităţi administrative, din 86 posibile, USL în 59, PNL şi PSD în 17, PPDD în 25 şi UNPR în 16.

Ieri a avut loc la BEJ și tragerea la sorţi pentru locurile pe care formaţiunile sau alianţele politice parlamentare le vor ocupa pe buletinele de vot. Lista va fi deschisă de PDL, urmat de PC, UDMR, PSD, PNL şi UNPR. Acolo unde PNL, PSD şi PC au liste comune, sub sigla USL, poziţia pe buletinul de vot se va stabili în funcţie de cea mai bine plasate din cele trei formaţiuni.

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>