class="single single-post postid-30011 single-format-standard">

Avalanşă de cereri pentru atestate de asistenţi maternali

15octfondasistentbun-1381850335

Un serviciu sigur, acasă, cu toate avantajele unei cărţi de muncă. Asta văd în activitatea de asistent maternal tot mai mulţi vasluieni. Deşi nu este deloc o meserie uşoară şi implică responsabilităţi mari, fără a fi foarte bine plătită, este extrem de căutată. Aşa se face că 76 de vasluieni au depus deja anul acesta cereri pentru atestare.
“Urmează să fie organizate cursurile de evaluare iniţială, la Vaslui, Bârlad şi Huşi. Anul trecut, a fost desfăşurată o activitate susţinută în vederea prevenirii instituţionalizării copiilor, prin menţinerea reţelei de asistenţi maternali profesionişti. S-au evaluat toate cererile şi au fost eliberate un număr de 78 de atestate profesionale şi 546 de reatestări. Totodată, au fost retrase 29 de atestate, marea majoritate din motive neimputabile, dar a fost şi un caz unde vina a aparţinut asistentului maternal”, a declarat Irina Câmpeanu, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui.
Conform legislaţiei, cei care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti parcurg mai multe etape până la căpătarea acestui statut: întocmirea documentaţiei, rapoartelor de evaluare, rapoartelor de formare profesională iniţială şi rapoartelor privind eliberarea atestatului, susţinerea propunerilor în faţa Comisiei pentru Protecţia Copilului Vaslui.
În prezent, la nivelul judeţului Vaslui sunt înregistraţi 1.415 asistenţi maternali profesionişti în plată, la care se adaugă 28 cu activitatea suspendată din cauza faptului că micuţii pe care îi aveau în grijă au fost fie reintegraţi în familii, fie adoptaţi. Asistenţii maternali au în grijă un număr de 1.683 de copii.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro *

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>