class="single single-post postid-17500 single-format-standard">

Avansãri în grad la pompieri

anvansari.isu.copy

Prima zi a lunii august a fost cu bucurie pentru 63 de pompieri vasluieni, care au fost avansati în grad. Printre acestia sunt patru ofiteri, unul dintre ei devenind ofiter superior, cu grad de locotenent colonel. În aceeasi zi, alti 74 de jandarmi de la IJJ Vaslui au fost înaintati în grad superior, ca urmare a profesionalismului de care au dat dovadã în îndeplinirea atributiilor de serviciu.

Ca în fiecare an, în ziua de 1 august, cadrele militare din Ministerul Afacerilor Interne care au îndeplinit stagiul minim în grad sunt avansate în gradul urmãtor. Este si cazul a 63 de pompieri din Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã „Podul Înalt” al judetului Vaslui, care au împlinit stagiul minim în grad în cursul anului 2013 si îndeplinesc conditiile legale. Dintre acestia, un ofiter a fost avansat, de la gradul de maior la cel de locotenent-colonel, doi de la gradul de cãpitan la cel de maior si unul de la gradul de locotenent la cel de cãpitan. De asemenea, 23 subofiteri au fost avansati la gradul de plutonier adjutant sef, 26 de subofiteri la gradul de plutonier adjutant, sapte la gradul de plutonier major si trei la gradul de plutonier. Ceremonia s-a desfãsurat într-un cadru festiv, în prezenta colegilor, pompierii fiind avansati în grad si felicitati de cãtre prim adjunctul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã „Podul Înalt” al judetului Vaslui, colonel Gheorghe Blagoci. Colegii prezenti la eveniment i-au felicitat la rândul lor pe cei care, începând cu aceastã datã, au trecut într-o nouã etapã a carierei militare.

Si jandarmii au fost avansati

74 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean „General de brigadã Emil Racovitã” Vaslui, dintre care un ofiter, 2 maistri militari si 71 de subofiteri, au fost înaintati în gradul urmãtor, în prima zi a lunii august. „Activitatea solemnã de înmânare a noilor grade s-a realizat în cadrul unui ceremonial militar si a reprezentat un prilej de bucurie si de recunoastere a meritelor celor care, pe parcursul anilor, si-au îndeplinit atributiile prevãzute de functiile pe care sunt încadrati. Jandarmii au fost avansati în conformitate cu prevederile Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, în acest an împlinind stagiul minim în grad, fiind îndeplinite si conditiile prevãzute de regulamentele militare”, a declarat cpt. Lucian Modoranu, purtãtorul de cuvânt al IJJ Vaslui.

foto:vrn.ro

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>