class="single single-post postid-36042 single-format-standard">

Banda de hoţi care terorizează Moldova

646x404

Doi dintre cei trei tineri din judeţul Constanţa arestaţi, miercuri, la Vaslui în cazul jafului de la magazinul Altex fac parte dintr-o bandă de hoţi care, în ultimii ani, au teriorizat judeţele din Moldova şi Dobrogea, culminând, în 2014, cu un jaf de proporţii la oficiul poştal din Medgidia, de unde au furat 470.000 de lei şi au fugit de la locul faptei cu maşina Poştei.

Petre Vlădăreanu (27 ani), Dumitru Silică ( 27 ani) şi Florin Moga (30 ani), toţi din judeţul Constanţa, sunt autorii celui mai rapid jaf din istoria recentă a Poliţiei Române.  În noaptea de 12/13 februarie 2016, cei trei constănţeni au spart magazinul Altex din Vaslui de unde au furat 90 de telefoane de ultimă generaţie, acţionând într-un minut şi jumătate.

Hoţii au fost cu mult mai rapizi decât echipajul firmei care asigura securitatea magazinului, care a ajuns după şapte minute de la declanşarea sistemului de alarmă. Încă de la primele cercetări, poliţiştii au constatat că au de-a face cu hoţi care au pregătit minuţios spargerea. Au acţionat în ziua în care magazinul tocmai a primit marfă, iar primul lucru pe care l-au făcut după ce au forţat uşa din spatele magazinului a fost să distrugă sistemul de alarmare şi supraveghere. După aproape o lună de monitorizare şi cercetări, poliţiştii vasluieni au reuşit să dea de urma celor trei hoţi, care s-au dat de gol după ce au vândut o parte din telefoanele mobile.  Doi dintre ei, Dumitru Silică şi Florin Moga au intrat în magazin, în timp ce Petre Vlădăreanu a stat în maşină, la pândă.

Cei trei bărbaţi din Constanţa au studiat mai mult timp lovitura la magazinul de electronice din Vaslui şi au profitat modul în care acesta este amplasat: la marginea şoselei de centură a oraşului, uşa de aprovizionare, pe unde au acţionat fiind la nici zece metri de şosea. Banda de hoţi care a speriat Moldova Cel care a ţintit magazinul din Vaslui a fost Petre Vlădăreanu, un hoţ cu state vechi, care anul trecut a dat mai multe spargeri în judeţele Iaşi şi Suceava, iar în prezent fiind judecat, sub control judiciar, de Judecătoria Iaşi şi având interdicţia de a părăsi judeţul Constanţa. Vlădăreanu acţiona în bandă, alături de alţi cinci indivizi tot din judeţul Constanţa.

foto>adevarul.ro

Citeste mai mult

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com/ConectatiVaslui/

Related posts:

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>