class="single single-post postid-27195 single-format-standard">

Bani pentru o graniţă mai sigură!

vama.albita1326.copy

În următoarele 18 luni, poliţiştii de investigare a fraudelor din Vaslui şi alte şapte judeţe de graniţă vor fi înzestraţi cu mijloace de transport şi echipamente tehnice. Dotarea este cuprinsă într-un proiect cu finanţare europeană în valoare de 800.000 de euro.

Pe 9 octombrie, la Bucureşti, a avut loc conferinţa de lansare a proiectului „Combaterea criminalităţii economice transfrontaliere la viitoarea frontieră Schengen”, ai cărui beneficiari sunt Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi serviciile de investigare a fraudelor din judeţele Satu Mare, Maramureş, Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi şi Tulcea.
Proiectul presupune dotarea poliţiştilor de investigare a fraudelor cu vehicule, echipamente de vedere pentru noapte, echipamente de supraveghere pe timp de zi, aparatură foto şi video, laptop-uri, scannere, module GPS şi o ambarcaţiune. În plus, o delegaţie de poliţişti români specializaţi în investigarea fraudelor va merge în Republica Moldova pentru o vizită de studiu, în cadrul căreia vor fi dezbătute cele mai eficiente proceduri de lucru pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor economice.
Tot în cadrul proiectului, vor fi organizate şase seminarii de bune practici şi pregătire, la care vor participa, alături de poliţiştii români şi basarabeni, reprezentanţi de la Europol, precum şi poliţişti de frontieră şi specialişti de la Direcţia Generală a Vămilor.
Obiectivul proiectului se referă la îmbunătăţirea capacităţii operaţionale a autorităţilor de a preveni şi de a combate infracţiunile economice la viitoarea frontieră Schengen. Parteneri sunt Europol, Inspectoratul General al Poliţiei din Republica Moldova, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Generală a Vămilor. Durata proiectului este de 18 luni, iar valoarea totală eligibilă maximă a contractului de finanţare este de 800.000 de euro, din care 680.000 de euro finanţare în cadrul Programului RO 21 – „Cooperarea în spaţiul Schengen şi combaterea criminalităţii organizate şi a infracţiunilor transfrontaliere, inclusiv a traficului şi a grupurilor infracţionale itinerante”, finanţat din Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>