class="single single-post postid-29386 single-format-standard">

Bârlad, oraşul construcţiilor fără noimă! Ghetoul de lux

loc-pt-parcare-ghetou-F1-4-300x225

Pe lista investiţiilor ce urmează a fi realizate în acest an se regăseşte şi cea mai scumpă şi inutilă parcare betonată din istoria Bârladului. Acest obiectiv va scoate din bugetul local nu mai puţin de 237.000 de lei, echivalentul a două apartamente confort I în buricul târgului. „Minunea” nu se opreşte aici: respectiva parcare, cu o suprafaţă de circa 1.200 de metri pătraţi, va deservi în principal „ghetoul”, aşa cum îi zic localnicii blocului F1.

Bârlădenii care credeau că le-au văzut pe toate în această viaţă s-au înşelat amarnic. Deşi Constantin Constantinescu, cel supranumit „aspiratorul de fonduri”, nu mai este primarul urbei, înainte de a demisiona, a lăsat în urmă tot felul de proiecte „exotice” şi extrem de păguboase pentru bugetul local. Pe lista ţepelor… pardon, investiţiilor prevăzute a fi realizate în acest an se numără multe astfel de obiective, însă cel mai tare ne-a sărit în ochi „buchetul” de parcări betonate programate a fi executate în 2015.
Concret, în materie de parcări betonate, municipalitatea bârlădeană urmează să îngroape aproape 600.000 de lei (şase miliarde de lei vechi), pentru o suprafaţă de 2.945 de metri pătraţi şi un total de 196 de locuri. Şi ciudăţeniile abia acum încep…
După ce, în ianuarie 2014, consilierii locali au aprobat, iar în vară deja se executa cea mai scumpă parcare de până atunci, cu un cost de 126.156 de lei pentru 627 de metri pătraţi, iată că acum s-a stabilit un record absolut. În acest an, va fi amenajată cea mai scumpă parcare betonată din istoria Bârladului! Investiţia costă 237.000 de lei, adică echivalentul a două apartamente cu câte trei camere, confort I, în buricul târgului.
Parcarea de lux va dispune de 118 locuri şi va fi amenajată în Zona Aleea Parc, taman în faţa blocului F1. Sau „ghetoul”, aşa cum îl mai numesc oamenii din blocurile vecine. Imobilul arată ca după război, este locuit de familii cu venituri mici sau fără, cât despre autoturisme nici nu poate fi vorba. Zilele trecute, pe terenul de 1.180 de metri pătraţi staţionau doar patru maşini, cine ştie ale cui. Este greu de crezut că este nevoie de aproape 120 de locuri de parcare taman acolo.
În schimb, în alte zone ale Bârladului, unde maşinile sunt înghesuite una în alta şi pe stradă şi pe trotuare, nici că se amenajează parcări.

Vrăjeli edilitare

Reprezentanţii primăriei au încercat, evident, să ne aburească.
„Toate parcările betonate pe care le vom executa în acest an sunt în suprafaţă totală de 2.945 de metri pătraţi, adică undeva la 196 de locuri de parcare. Suma totală ce va fi cheltuită pentru amenajarea lor se ridică la 584.000 de lei. Una dintre cele mai mari parcări este cea din Zona Aleea Parc, la blocul F1, cu o suprafaţă de 1.180 de metri pătraţi şi care costă 237.000 de lei. Asta înseamnă că, în medie, pentru fiecare metru pătrat se cheltuiesc circa 200 de lei. Aici intră nivelarea terenului, balastul, straturile de nisip, pietriş şi de beton, încărcatul pământului cu excavatorul, picamărul etc. Putem da peste conducte sau ţevi, plăci de beton, întrucât, pe vremuri, acolo erau garaje. Toate aceste obstacole pe care le întâlnim costă. Apoi, trebuie să lucrăm pe lângă cei doi sau trei copaci şi să amenajăm spaţiul fără să-i deteriorăm. În total, vor putea fi parcate circa 118 maşini”, ne-a declarat ing. Mihai Vicol, directorul tehnic al Primăriei Bârlad.
În ordine descrescătoare ca valoare, urmează parcarea de pe strada Cereale (George Enescu), din zona centralei termice de la Gura Leului, în valoare de 125.000 de lei, cu o suprafaţă de 530 de metri pătraţi. Celelalte parcări prevăzute a fi executate în 2015 sunt amplasate pe Bulevardul Epureanu, bloc V10, în zona centralei termice (52.000 de lei), pe strada Vasile Pârvan, în spatele magazinului Berlin (80.000 de lei), şi pe Bulevardul Epureanu, blocurile C1, Z3, I3 (90.000 de lei).
Este de-a dreptul revoltător faptul că nici actualii edili nu ţin cont de realităţile economice dificile ale Bârladului. Să sperăm că, la anul, alegerile locale îi vor mătura pe toţi din primărie!

foto:obiectivvaslui.ro

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>