class="single single-post postid-43904 single-format-standard">

Bârladul are 11.000 de autoturisme, fiind sufocat de mașini, doar pentru puțin peste 3.000 dintre ele sunt locuri de parcare

3-parcari-aiurea-langa-BRD-3

Pentru a mai aduce bani la buget, dar și pentru a reduce haosul, edilii iau în considerare varianta scoaterii la licitație a locurilor de parcare.

E vizibil și din avion faptul că Bârladul, la fel ca multe alte orașe din țară, duce o lipsă acută de locuri de parcare, dar și de spații ce se pretează a fi transformate în parcări. Potrivit situației centralizate de reprezentanții primăriei, municipiul numără în acest moment doar 3.012 locuri de parcare, amenajate începând cu anul 2005, pe o suprafață totală de 51.060 de metri pătrați. Asta în condițiile în care pe teritoriul Bârladului circulă circa 11.000 de autoturisme (pentru care se încasează impozit!). Și încă vorbim numai despre cele deținute de persoanele fizice!
Se observă cu ochiul liber că pentru aproape 8.000 de autoturisme nu există parcări betonate amenajate în cartiere, așa că fiecare șofer se descurcă și își lasă mașina pe unde apucă: pe trotuar, pe spațiul verde, pe prima bandă a străzii etc. Evident, parcarea alandala îi încurcă atât pe ceilalți șoferi, cât și pe pietoni, care de cele mai multe ori sunt nevoiți să facă echilibristică pentru a putea trece pe lângă noianul de autoturisme.

foto:obiectivvaslui.ro

Citeste mai departe pe: www.obiectivvaslui.ro

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>