class="single single-post postid-36948 single-format-standard">

Bate vântul pe şantierele din judeţul Vaslui

santier statie epurare aquavas3547 copy

Bate vântul pe şantierele din judeţul Vaslui, iar reprezentanţii mediului de afaceri se plâng că piaţa construcţiilor este într-un continuu declin. În anii din urmă, de primăvara devreme şi până toamna târziu, şomerii erau bucuroşi că îşi pot găsi un loc de muncă pe şantiere. Acum, nimic.

An de an, odată cu încălzirea vremii, pentru mii de vasluieni apărea şansa unui loc de muncă, fie în agricultură, fie în construcţii. Anul acesta însă, în construcţii nu s-au mai făcut angajări. Firmele din domeniu abia reuşesc să supravieţuiască.
„Suntem în plin sezon corespunzător pentru construcţii, dar cu tristeţe spun că acest sector este în declin. Dacă ne uităm la statisticile elaborate de Asociaţia Constructorilor din România, vedem că investiţiile în acest domeniu au scăzut cu 10-15% într-o perioadă care ar fi trebuit să fie de vârf. Din nefericire, este un regres continuu. La nivel naţional, investiţiile sunt stopate pentru că nici în programul guvernului nu apar investiţii. La privaţi, ar mai fi ceva, dar prea puţin”, a declarat Ovidiu Copacinschi, preşedintele filialei Vaslui a Asociaţiei Patronale a IMM-urilor.
Nici celelalte domenii de activitate nu o duc strălucit. Zeci de firme, în special de comerţ, şi-au închis porţile în acest an şi au trimis angajaţii în şomaj.
„Nu doar construcţile merg prost. Odată ce nu sunt investiţii, nu merge nici un alt domeniu şi asta duce, fireşte, la scăderea numărului locurilor de muncă şi, implicit, la creşterea şomajului”, a mai spus Copacinschi.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com/ConectatiVaslui/

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro
  1. floky spune:

    patronii din constructii sunt niste hoti care isi bat joc de oameni si ii trateaza ca pe niste sclavi sunt niste repetenti care chipurile s-au ajuns un pic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>