class="single single-post postid-27428 single-format-standard">

Buni de platã si cu marfa confiscatã

piata-copy

COMERT Mai multe persoane s-au ales cu marfa confiscatã si amenzi usturãtoare în cadrul unor actiuni efectuate de politistii de investigare a fraudelor pentru prevenirea si combaterea faptelor de comert ilegal. Astfel, un bãrbat în vârstã de 38 de ani, domiciliat în comuna Tutova, a rãmas fãrã 490 litri de motorinã pe care încerca sã o vândã la negru. Un alt bãrbat, de 38 de ani, din comuna Muntenii de Sus, s-a întors acasã fãrã cele 418 kg de legume pe care intentiona sã le vândã într-o piatã din municipiul Iasi. De asemenea, un tânãr de 24 de ani din Lipovãt, nu a putut prezenta documentele de provenientã pentru 1.400 kg de pepeni si s-a ales cu marfa confiscatã. Cei trei au fost sanctionati contraventional cu amendã în valoare de 500 lei.

La începutul acestei sãptãmâni, politistii Biroului de Investigare a Fraudelor Bârlad l-au identificat pe Gelu R., de 38 ani, domiciliat în comuna Tutova, în timp ce comercializa motorinã pentru care nu a putut prezenta documentele prevãzute de lege care sã-i justifice provenienta licitã. Cantitatea de 490 l motorinã a fost ridicatã în vederea confiscãrii, iar bãrbatul a fost sanctionat contraventional, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populatiei împotriva unor activitãti de productie, comert sau prestãri de servicii ilicite, cu amendã în cuantum de 500 lei. La scurt timp, pe raza comunei Tutova, politistii l-au depistat pe Sorin C., de 38 ani, domiciliat în comuna Muntenii de Sus, în timp ce transporta cu un autovehicul legume fãrã a detine documente de provenientã. Bãrbatul a afirmat cã urma sã comercializeze legumele într-o piatã din municipiul Iasi. În conformitate cu prevederile Legii 12/1990, politistii au luat mãsura sanctionãrii contraventionale împotriva lui Sorin C., cu amendã în cuantum de 500 lei. Cantitate de 418 kg legume a fost ridicatã în vederea confiscãrii si predatã pentru a fi valorificatã la o societate comercialã cu punct de lucru în municipiul Bârlad.

Trei ceasuri rele au fost marti pentru Gheorghitã P., de 24 ani, domiciliat în comuna Lipovãt, care a fost oprit de politisti pe D.E. 581. Acesta transporta cu o autoutilitarã 1.400 kg de pepeni pentru care nu detinea documente legale de provenientã. Tânãrul a afirmat cã intentiona sã comercializeze pepenii în piata din municipiul Vaslui. Politistii de investigare a fraudelor au luat mãsura sancţionării contraventionale cu amendã în cuantum de 500 lei, iar cantitatea de pepeni a fost ridicatã în vederea confiscãrii si predatã la o societate comercialã cu punct de lucru în municipiul Bârlad. „Reamintim faptul cã documentele de provenientã trebuie sã însoteascã mãrfurile, indiferent de locul în care acestea se aflã, pe timpul transportului, al depozitãrii sau al comercializãrii. Prin documente de provenientã se întelege, dupã caz, factura fiscalã, factura, avizul de însotire a mãrfii, documentele vamale, factura externã sau orice alte documente stabilite prin lege”, a declarat Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>