class="single single-post postid-25409 single-format-standard">

Carnagiu la Cismeaua Moldovencei!

accident.cismeaua.moldovencei.2649.copy

GROAZNIC Un accident foarte grav s-a petrecut ieri dupã-amiazã în zona Cismeaua Moldovencei. Un om a murit desfigurat, iar alti doi au ajuns la Spitalul Judetean de Urgentã, dupã ce o masinã Dacia Logan a fãcut un adevãrat slalom pe drumul national Vaslui-Roman. Un sofer de numai 19 ani, care îsi luase permisul de putin timp, a intrat în curba mortii de la Cismeaua Moldovencei, cu mare vitezã. Nu a mai controlat masina, având vitezã foarte mare, iar Loganul s-a lovit de o cioatã din santul de pe celãlalt sens, s-a rãsturnat pe o parte, dupã care s-a târâit pânã în santul de pe sensul de pe care plecase initial.

Parcã e blestemat acest loc, aceastã curbã din zona Cismeaua Moldovencei, acolo unde au murit atât de multi oameni în ultimii 10-15 ani. Marius Morosanu, un tânãr de 19 ani care îsi luase carnetul de putin timp, venea în mare vitezã spre Vaslui, pe drumul national Vaslui-Roman. Imediat ce a depãsit popasul de la Cismeaua Moldovencei, într-o curbã destul de largã, din cauza vitezei excesive si a lipsei de experientã, a pierdut controlul volanului, masina a intrat pe sensul opus, a ajuns în sant, unde a lovit un ciot al unui copac de drumari. Din impact, autoturismul s-a rostogolit pe o parte, dupã care s-a târâiat mai bine de 20 de metri de-a latul drumului national, ajungând, culmea!, într-un sant pe sensul initial de mers. Când s-a dat jos din masinã, tânãrul a realizat cã pasagerul din spate, Petricã Baciu, este desfigurat, jumãtate de fatã fiindu-i smulsã din impactul cu asfaltul, în timp ce masina se târâia pe drumul national. În urma impactului extrem de violent, Dacia Logan a ajuns pe contrasens, iar pasagerul din dreapta spate a murit pe loc, bucãti de craniu si creier fiind împrãstiate pe sosea. “Sunt imagini ca de mãcelãrie, masina e plinã de sânge”, a remarcat un sofer care a trecut prin zonã si a vãzut bucãti de creier si jumãtate de fatã a pasagerului mort cum zac în drumul national. În dreapta soferului se afla un cumãtru de-al sãu, care nu a suferit rãni grave. “La ora 14,25, am fost sesizati la numãrul de urgentã 112 despre faptul cã pe D.N. 15 D, la iesirea din municipiul Vaslui cãtre Negresti, a avut loc un accident de circulatie. Politistii Serviciului Rutier au efectuat cercetãri la fata locului, stabilind urmãtoarele:

M. Marius, în vârstã de 18 ani, domiciliat în municipiul Vaslui, conducea un autovehicul din directia Negresti cãtre Vaslui. La un moment dat, din cauza vitezei excesive si a lipsei de experientã în conducere, tânãrul a pierdut controlul asupra directiei de deplasare, autovehiculul a lovit o cioatã aflatã pe partea stânga, în afara pãrtii carosabile, având în vederea sensul de deplasare al autovehiculului si apoi s-a rãsturnat pe o parte, oprindu-se în santul din partea dreaptã. Echipajul medical ajuns la fata locului a constatat decesul unui pasager, în vârstã de 50 ani, domiciliat în municipiul Vaslui, care se afla pe bancheta din spate a autovehiculului. Conducãtorul auto si un alt pasager au fost transportati la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui pentru îngrijiri medicale. Conducãtorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arãtat cã nu a consumat bãuturi alcoolice. În cauzã, politistii efectueazã cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de ucidere din culpã si vãtãmare corporalã din culpã”, a declarat Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Cei doi ocupanti din fatã ai masinii au fost transportati de urgentã la spital, însã nu prezentau rãni care sã le punã în pericol viata.

Februarie 2011: sapte rãniti grav în aceeasi zonã

Sapte persoane au fost rãnite într-un grav accident de circulatie petrecut, în aceeasi zonã, în februarie 2011. Cinci dintre accidentati se îndreptau spre Bârlad ca sã doneze sânge pentru un bãrbat internat în stare gravã. În zorii zilei de 7 februarie, opt bãrbati din Rafaila, rude si prieteni, cu vârste între 21 si 39 de ani, au urcat în douã masini si au pornit spre Centrul de Transfuzii Sanguine din Bârlad, ca sã doneze sânge, pentru un localnic operat de stomac acum trei zile la spitalul din Vaslui. Cinci dintre ei au urcat într-o Dacie papuc si au plecat înainte. I-au urmat însã la scurt timp si ceilalti trei donatori, cu altã masinã. Aproape de oras, la nici doi kilometri, în fatã le-a iesit o Dacie. Soferul acesteia, un bãrbat de 22 de ani din Vaslui, nu a mai putut evita impactul si s-a lovit violent de autoturismul care circula regulamentar. În Dacia 1300, se mai afla un tânãr de 23 de ani, care a rãmas întepenit în scaun si s-a ales cu o fracturã de femur. Soferul vinovat a suferit un traumatism cranio-cerebral destul de serios. La fata locului s-au deplasat douã echipaje de la Descarcerare si Ambulanta SMURD. Pompierii au descarcerat persoanele prinse între fiarele contorsionate, pe una dintre ele transportând-o de urgentã la spital pentru îngriiri. În 2010, patru persoane au fost la un pas de moarte, dupã ce o dubã, care circula cu vitezã foarte mare, a izbit în spate autoturismul, aruncându-l într-un sant. Accidentul s-a produs la un kilometru distantã de popasul de la Cismeaua Moldovencei. Conform soferului de pe masina Volkswagen, o dubã condusã de un tânãr din Vaslui l-a izbit violent în spate, în momentul în care se pregãtea sã intre într-un teren din zonã, manevrã semnalizatã în mod regulamentar. Douã persoane au ajuns la spital, cu rãni minore.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>