class="single single-post postid-35923 single-format-standard">

Catolicii sărbătoresc Paştele

paste2

Cele două lăcaşe de cult catolice din Huşi au fost neîncăpătoare pentru credincioşii care au venit să ia lumină în Noaptea Sfântă.

Sute de catolici din Huşi au mers, sâmbătă noapte, la cele două lăcaşuri de cult din oraş, “Sfântul Anton de Padova” (centru), şi “Naşterea Sfintei Fecioare Maria” (cartierul Corni), pentru a participa la slujba de Înviere.
Biserica “Sfântul Anton de Padova” a fost neîncăpătoare. Spre deosebire de ceilalţi ani, noul paroh a hotărât ca slujba să înceapă la ora 20.30.
“Preotul a stabilit această oră ca să poată veni şi copiii la Înviere”, ne-a spus una dintre femeile prezente.
La ora cu pricina, preotul a ieşit în curtea bisericii şi a aprins simbolic un foc, pe care l-a binecuvântat. Apoi, a aprins lumânarea pascală, de la care toţi credincioşii au putut lua lumină. După acest moment, s-a intrat din nou în biserică, unde a continuat slujba Învierii Domnului.
“Binecuvântarea focului în afara bisericii, aprinderea lumânării pascale şi a celorlalte lumânări, preconiul pascal (o cântare specială adresată lui Cristos, lumina lumii), lecturi din Vechiul Testament, proclamarea evangheliei Învierii, înnoirea făgăduinţelor de la Botez, împărtăşirea credincioşilor stau în centrul atenţiei acestei nopţi sfinte”, se arată pe site-ul Diecezei de Iaşi, din care fac parte şi parohiile catolice din judeţul Vaslui.

 

 

 

 

 

 

 

foto>obiectivvaslui.ro

 

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com/ConectatiVaslui/

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>