class="single single-post postid-30029 single-format-standard">

Cel mai bun an pentru învăţământul vasluian: Pe podiumul olimpiadelor

Olimpiada

În acest an, elevii Vasluiului au adus 75 de premii şi menţiuni de la olimpiadele şcolare, iar opt dintre ei au fost cooptaţi în loturile naţionale. Eleva Denisa Apetroaei, de la Liceul “Mihail Kogălniceanu”, va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. De la acelaşi liceu, elevul Vlad Sîmbotin participă la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe din Austria. La Geografie, judeţul Vaslui a ocupat locul I în clasamentul general naţional!

Anul şcolar 2014-2015 este cel mai bun pentru învăţământul vasluian, elevii obţinând nu mai puţin de 75 de premii şi menţiuni. Opt dintre ei au fost cooptaţi în loturile lărgite.
Adelina Ioana Ralea, de la Colegiul “Cuza-Vodă” Huşi, are şanse mari să participe la Olimpiada Internaţională “Lectura ca abilitate de viaţă”, aşteptând constituirea lotului.
La Ştiinţe, Vlad Sîmbotin, elev la Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, participă la Olimpiada Internaţională din Austria. El are două menţiuni obţinute în acest an: una specială la Ştiinţele Pământului şi una la biologie. El face parte şi din lotul lărgit al României la biologie, alături de Iona Hrapşa, de la Colegiul Naţional “Cuza-Vodă” Huşi.
Denisa Apetroaei, de la LMK, participă la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, după ce a obţinut o menţiune la faza naţională.
La informatică, echipajul vasluian a ocupat locul trei la nivel naţional, cu şase premii, iar trei elevi au fost cooptaţi în lotul lărgit. Este vorba despre Andrei Popa, de la LMK, Narcis Gemene şi Andrei Bălţatu, ambii de la Liceul “Ştefan Procopiu” Vaslui. Primul a obţinut premiul al II-lea şi medalia de aur, iar următorii doi, menţiuni şi medaliile de argint.
Ana-Maria Ghenghea, de la Colegiul Naţional “Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad, a obţinut premiul II la Olimpiada de Neogreacă, urmând a reprezenta România la Olimpiada Internaţională.
La Astronomie şi astrofizică, Cristina Clisu, de la Colegiul Naţional “Gheorghe Roşca Codreanu”, a obţinut o menţiune şi a fost cooptată în lotul lărgit.
La Geografie, judeţul Vaslui a ocupat primul loc pe ţară, cu 90,41 puncte. Cel mai important premiu îi aparţine lui Ionuţ Şorea, de la Liceul “Nicolae Iorga” Negreşti, declarat cel mai bun la clasa a XII-a.
După mulţi ani, Vasluiul obţine un premiu la muzică, prin Daniel Macarov, de la Şcoala “Mihai Eminescu” Vaslui. Elevul profesorului Romeo Tălmaciu a primit premiul III.
La religie, Luminiţa Croitoru, de la Şcoala Pogăneşti, a obţinut premiul I la cult ortodox. Acelaşi premiu a fost obţinut de Ştefania Croitoru, de la Colegiul “Cuza-Vodă” Huşi la cultul catolic. La Alianţa evanghelică, Rahela Goran, de la Şcoala “Vasile Alecsandri” Vaslui, a fost cea mai bună din ţară.
La italiană, Florina Roberta Nechita, de la Şcoala “Ştefan cel Mare” Vaslui, a obţinut premiul I.
La turism, Ina Nimerenco, de la Colegiul Tehnic “Al.I. Cuza” Bârlad, a obţinut premiul I. De la acelaşi liceu, Marina Romaşcu a obţinut premiul I la tehnic-industrie textilă şi pielărie.
Premiul I a fost obţinut şi de Ana Maria Huţuleac, de la Liceul Pedagogic “Ioan Popescu” Bârlad, la teoria şi practica instruirii şi evaluării.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro *

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Stiri din aceeasi categorie

  • Băiatul răpit în plină stradă în municipiul Vaslui la începutul lunii iulie nu a fost găsit nici acum de către poliţişti
  • Caravana Unirii va pleca astăzi spre Vaslui, ca apoi să înceapă a zecea etapă a deplasării: Vaslui – Iaşi
  • În cadrul Zilele Culturale ale Vasluiului, cinefilii au vizionat gratuit , filmele “Enigma Otiliei”, “California Dreamin’ “, “A fost sau n-a fost ? „ și „O vară de neuitat”
  • Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui, au bătut toate recordurile, cel puțin la nivel de județ, în ceea ce privește numărul de artiști care au evoluat pe scena din Centru Civic
  • Nu mai puțin de 23 de comune din județul Vaslui vor avea dispensare medicale moderne, construite prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL)
  • În urma scandalului cu împuşcături în plină stradă de la Bârlad, doi dintre bărbaţii implicaţi au fost reţinuţi
  • Alexandru Arşinel şi Vasile Moraru vin la Festivalul „Constantin Tănase”
  • Un elev de clasa a XII-a de la Liceul ”Emil Racoviță” a fost câștigătorul din acest an al proiectului ”Primar pentru o zi” lansat de către autoritățile din municipiul Vaslui
  • Intervenția telefonică a lui Dumitru Buzatu de la Antena 3 a fost încheiată brusc de prezentatoarea emisiunii, deoarece i se împleticea limba (Video)
  • Cei 250 de angajații ai Penitenciarului Vaslui au intrat în grevă japoneză pe termen nelimitat în semn de nemulțumire față de neplata orelor suplimentare efectuate