class="single single-post postid-28705 single-format-standard">

Centrele medicale de permanenţă, luate la ochi

centre_permanenta1

Modul în care îşi desfăşoară activitatea centrele medicale de permanenţă este în vizorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS). Acestea au fost înfiinţate pentru a descongestiona activitatea spitalelor, doar că un astfel de lucru nu prea se întâmplă. Bolnavii ajung tot la urgenţe, la spital, nu trec prin centre.
Simona Polak, preşedinta CJAS Vaslui, ne-a declarat că anul acesta instituţia va putea face din nou controale inopinate (în 2014, legislaţia nu a permis): “Am o nemulţumire legată de centrele de permanenţă. O spun cu voce tare. Eu consider că acolo lucrurile nu se fac bine de către toţi medicii, că orice pădure are uscături.
Consider şi am semnale că există centre de permanenţă care nu funcţionează. Anul trecut, nu am putut face controale inopinate. Acum, lucrurile s-au reglementat şi preşedintele Casei va putea dea dispoziţie pentru astfel de verificări şi ne putem şi autosesiza dacă situaţia o impune”.
Niciun centru medical de permanenţă nu a reuşit până acum să determine un număr semnificativ de bolnavii să ajungă întâi aici ca să fie consultaţi şi nu la spital. Mai mult, în 2013, când se puteau face controale neanunţate, au fost descoperite multe nereguli.
”A fost o deschidere maximă spre aceste centre, dar, din nefericire, acest lucru nu a fost perceput cum ar trebui. Dacă în Huşi există centru de permanenţă , pacientul trebuie să meargă la acest centru, dar el merge la spital. Nu sunt învăţaţi să treacă întâi pe acolo. Să nu mai spun că, în 2013, mi s-a întâmplat să bat în uşa centrului şi să nu răspundă nimeni. Din trei centre controlate într-o noapte, două erau în neregulă şi cred că asta spune multe”, a menţionat Simona Polak.
La această oră, în judeţul Vaslui sunt 11 centre de permanenţă – Codăeşti, Ivăneşti, Vutcani, Puieşti, Cozmeşti, Duda-Epureni, Olteneşti, Stănileşti, Dragomireşti, Huşi şi Rebricea – în cadrul cărora îşi desfăşoară activitatea 57 de medici şi 57 de cadre sanitare medii.a

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>