class="single single-post postid-45681 single-format-standard">

Cifra de afaceri din industria vasluiană a crescut cu 14,65% în mai față de luna precedentă și cu 18,5% față de luna mai a anului trecut

cifra afaceri

La mijloc de an, Direcția Județeană de Statistică (DJS) Vaslui vine cu date îmbucurătoare pentru economia vasluiană, în ciuda “realităților” socio-economice pe care le trăim cu toții. Datele și cifrele nu mint, iar acestea spun că, în luna mai 2017, cifra de afaceri din industrie pe total (piața internă și piața externă), în termeni nominali, a crescut față de luna precedentă cu 14,6%, iar față de luna mai a anului trecut cu 18,5%.
În perioada 1 ianuarie 2017 – 31 mai 2017, comparativ cu perioada similară a anului trecut, cifra de afaceri din industrie pe total (piața internă și piața externă), în termeni nominali, a crescut cu 10,7%. Cifra de afaceri din industrie, în mai 2017, comparativ cu luna aprilie, pe total, a crescut cu 14,6%, mai ales ca urmare a creșterilor din industria prelucrătoare, cea mai importantă în județ, sector în care s-a înregistrat o creștere de 14,9%.
Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creșteri în industria bunurilor intermediare (cu 18,5%), industria bunurilor de folosință îndelungată (16,6%), industria bunurilor de capital (16,5%) și industria bunurilor de uz curent (15,0%). În schimb, industria energetică a scăzut cu 15,8%.
Cifra de afaceri din industrie, în mai 2017, față de luna mai 2016, a crescut, pe ansamblu, cu 18,5%, și asta ca urmare a creșterilor din industria extractivă (33,5%) și industria prelucrătoare (18,2%).

Citeste mai departe pe: www.obiectivvaslui.ro

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>