class="single single-post postid-31291 single-format-standard">

CJ vrea parc tehnologic si de cercetare în fostul poligon al Armatei

tunuri unitatea militara4630 copy

Conducerea Consiliului Judetean (CJ) Vaslui continuã demersurile pentru preluarea terenurilor care apartin Armatei. Dumitru Buzatu, presedintele CJ, a precizat cã operatiunea de transferare a terenurilor este în derulare si, „cu rãbdare si perseverentã”, va fi solutionat favorabil pentru vasluieni. Cât despre destinatia ulterioarã a patrimoniului care va fi preluat, pe amplasamentul fostei unitãti militare, Primãria intentioneazã sã construiascã locuinte sociale, in timp ce Consiliul Judetean vrea parc tehnologic si de cercetare, pe terenul fostului poligon al Armatei, de lângã Vaslui.

Autoritãtile publice locale ale judetului Vaslui nu au renuntat la dorinta de a prelua clãdirile si terenurile fostelor unitãti militare. Chiar dacã operatiunea dureazã mai mult decat se credea initial, sefii judetului sunt decisi sã ducã la bun sfarsit si acest proiect. Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vaslui, a spus cã, in prezent, este parcursã procedura privind transferul terenurilor din proprietatea statului cãtre unitãtile administrativ-teritoriale. „Pasii de urmat in transferarea proprietãtii sunt identici cu cei parcursi pentru preluarea Casei Armatei. Cu rãbdare si perseverentã, vom reusi si acest proiect pentru vasluieni”, a spus Dumitru Buzatu. CJ Vaslui vizeazã preluarea terenului aferent fostului poligon al Armatei, situat la limita municipiului Vaslui cu Munteni de Jos, iar Primãria Vaslui urmãreste preluarea terenului si a clãdirilor de la fosta unitate militarã din centrul orasului. „Noi vrem sã promovãm o aplicatie pentru construirea unui parc tehnologic si de cercetare, in parteneriat cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicinã Veterinarã „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi”, a precizat Dumitru Buzatu. Pe amplasamentul fostei unitãti din municipiul Vaslui se va construi un centru pentru bãtrani la standarde europene, o parte din teren urmand sã fie lotizat si impãrtit tinerilor, in vederea construirii de locuinte. Însã nu este exclusã nici construirea unor blocuri de locuinte sociale, tinand cont de numãrul foarte mare de cereri existent la Primãria Vaslui.

Ministrul Apararii, discutii la Vaslui

Prezent la Vaslui, la mijlocul anului 2013, Mircea Dusa, ministrul Apãrãrii, a asistat la semnarea contractului de finantare pentru proiectul de modernizare a sistemului de apã si canal si, in paralel, a vorbit despre celãlalt motiv al vizitei sale. „Am venit la Vaslui la invitatia domnilor Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean, Vasile Pavãl si Constantin Constantinescu, primarul municipiului Barlad(la vremea respectivã, n.r.). Ei mi-au solicitat sã analiz‘m posibilitatea ca unele terenuri si clãdiri care se aflã in proprietatea Ministerului Apãrãrii sã fie transferate autoritãtilor locale. Este vorba despre terenurile care nu sunt folosite. Aici, in municipiul Vaslui, este vorba despre o unitate militarã, aflatã in centrul orasului, si terenurile de langã municipiu, unde au fost poligoanele”, spunea Mircea Dusa.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: monitoruldevaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>