class="single single-post postid-44748 single-format-standard">

Clasamentul judetelor unde salarul mediu net pe economie va creste in urmatorii ani

prognoza

Comisia Națională de Prognoză tocmai a publicat un studiu în privința creșterii salariului mediu net pe economie, emițând, totodată, prognozele pentru următorii ani, pe județe. Astfel, salariul mediu net va crește cu 26 la sută până în 2020, de la 2.274 de lei, la 2.864 de lei, potrivit estimărilor elaborate de analiști, însă majorarea nu va fi uniformă, ba chiar dimpotrivă. Locuitorii din județele considerate și acum prospere vor avea parte de creșteri de două ori mai mari decât cei din zonele mai sărace, astfel că discrepanțele regionale se vor resimți și mai tare. Doar în nouă județe, între care Vasluiului nici prin cap nu-i trece să se numere, majorările vor depăși media națională, prognozată la 590 de lei.
Județul nostru ocupă din acest punct de vedere abia locul 12 din coadă, cu creștere estimată a salariului net de 477 de lei. Trebuie spus că amărâții amărâților sunt vecinii noștri de regiune nemțenii, care vor înregistra o majorare de 381 de lei. Ieșenii, însă, ne vor băga de tot în ceață, cu o creștere de 606 lei, aproape cu 25% mai mare decât a noastră.

Citeste mai departe pe: www.obiectivvaslui.ro

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>