class="single single-post postid-38241 single-format-standard">

Coadă de sezon la Paşapoarte

09august2016_coada_pasapoarte_1

Mulţimea de oameni din Crucea Gării, unde se află Serviciul Paşapoarte, a devenit o obişnuinţă în această perioadă la Vaslui. Calculele celor care muncesc în străinătate dau mereu la fel: în iulie-august e concediu, deci e şi perioada în care îşi înnoiesc paşaportul. Unii fac “planton” cu noaptea în cap pentru a prinde bonuri de ordine cu numere mici.

“Nu ne poate nimeni acuza că lucrăm greoi. Ne luăm concedii cu ţârâita. Unii nu şi-au luat concediu de anul trecut. Lucrăm peste program în perioada asta. Luăm 160-170 de cereri pe zi, dar avem numai zece oameni şi unul sau doi sunt în concediu. Avem numai trei ghişee”, explică Dan Ştefanache, şeful Serviciului Paşapoarte Vaslui, cozile mari de zilele acestea din faţa instituţiei.
Instituţia beneficiază de serviciile Jandarmeriei, care şi-a postat câţiva militari la uşă pentru ca intrarea să se facă în ordinea bonurilor primite. Oamenii se plâng însă de comportamentul acestora şi ar putea să aibă dreptate. “Ce vrei, bă?”, îl interpelează unul dintre jandarmi pe un tânăr.
O femeie îşi alăptează bebeluşul pe caldarâm, în faţa intrării, în văzul tuturor.
Ştefanache menţionează: “Cei care au copii mici, sub 12 ani, nu trebuie să vină cu ei. Este destul dacă aduc o fotografie tip paşaport a copilului şi pot cere un paşaport la urgenţă, pe care îl obţin în maximum trei zile. Responsabili pentru aceste cozi sunt şi oamenii care îşi fac paşaportul atunci când vin în concediu, în această perioadă. La fel se întâmplă în toată ţara, iar în unele judeţe e chiar mai rău”.
Dintre toţi, cei mai grăbiţi şi puşi pe scandal sunt cei din Republica Moldova, care vin de departe şi sunt hotărâţi să-şi ia cât mai repede documentul pentru a ajunge să muncească în străinătate. Numărul lor i-a făcut pe cei de la Paşapoarte să ia măsuri speciale.
“Dăm doar 20 de bonuri pe zi pentru cei din Republica Moldova, pentru că prioritari pentru noi sunt vasluienii”, a încheiat Ştefanache.

foto:obiectivvaslui.ro

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>