class="single single-post postid-49399 single-format-standard">

Conducerea Bârladului nu poate ține pasul cu cea a Vasluiului, Boroș va trebui sa ia notițe de la Pavăl!

Ziua-Armatei-Vaslui-paval-600x330

 

Ce venituri totale are Primăria Bȃrlad? Cu cȃt contribuie bȃrlădenii, prin taxele și impozitele pe care le plătesc, la vistieria locală? Bȃrlădenii încă așteaptă răspunsurile exacte din partea administrației locale, care întȃrzie nejustificat publicarea proiectului de buget pe 2018. Nu e clar nici dacă serviciile de specialitate ale primăriei au început să lucreze la proiectul de buget.

În schimb, în municipiul Vaslui, primăria e cu un pas înainte decât ”omoloaga” sa de la Bârlad, și în această privință. Cetățenii capitalei de județ au putut lectura și analiza proiectul bugetului pe 2018 încă de la jumătatea lui ianuarie. 

Mai mult, în orașele din vestul țării, șefii administrațiilor locale organizează dezbateri publice, unde cetățenii sunt invitați să-și spună părerea pe șleau, fără ocolișuri, în privința felului în care se ʺtranșeazăʺ bugetul local. Vorbim despre adevărate modele de administrație, cu participarea contribuabililor, unde aceștia sunt angrenați în procesul de luare a deciziilor ce le afectează în mod direct traiul de zi cu zi, iar opinia lor contează, nu doar banul cu care se umple vistieria orașului.

Citeste mai departe pe: www.estnews.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>