class="single single-post postid-37992 single-format-standard">

Consilierii judeţeni vasluieni primesc alte tablete noi nouţe

tablete_consilieri

La început de mandat, consilierii judeţeni vasluieni primesc alte tablete PC, nou-nouţe, dar le păstrează şi pe cele “vechi”, primite în urmă cu doar doi ani. Totul pentru a ţine legătura cu conducerea instituţiei, care nu vrea să consume hârtie, aşa că a decis să risipească bugetul.

În mai 2014, conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui i-a dotat pe cei 33 de consilieri judeţeni cu tablete PC conectate la internet, cu trafic nelimitat de date, printr-un contract cu o reţea de telefonie mobilă. Un gest calificat la vremea respectivă ca absolut extravagant într-un judeţ atât de sărac precum este cunoscut Vasluiul de toată lumea.
La doar doi ani după această cheltuială, ştabii recidivează şi le vor dărui noilor consilieri, în majoritate aceeaşi din mandatul precedent, alte tablete, nou-nouţe, reînnoind contractele cu reţeaua de telefonie. Mai mult decât atât, tabletele “vechi”, de doar doi ani, vor fi lăsate drept amintire consilierilor.
Totul a plecat în 2014 de la dorinţa exprimată de conducerea instituţiei de a “economisi” banii pentru hârtia pe care o consuma cu imprimarea proiectelor de hotărâre pe care consilierii le studiau înainte de şedinţe. Acum, s-a ajuns ca, lunar, să se cheltuiască peste 1.600 de lei, iar aleşii să se delecteze cu daruri oferite din banii contribuabililor.
“Aceste tablete sunt instrumente de lucru prin care facilităm consilierilor o comunicare rapidă cu aparatul executiv şi conducerea Consiliului Judeţean. Totodată, le sunt aduse la cunoştinţă diverse informaţii şi problematica din şedinţele de consiliu. Noi pregăteam de multă vreme introducerea unor instrumente de comunicare. Ne gândeam chiar la achiziţia de laptopuri, dar am mers pe varianta de tablete, pe motiv că sunt mult mai practice”, explica acum doi ani Dumitru Buzatu, preşedintele CJ Vaslui.
Oare acum care o fi “explicaţia”?

foto:obiectivvaslui.ro

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>