class="single single-post postid-29343 single-format-standard">

Au avut răbdare zeci de ani, dar se pare că și-au pierdut-o

Trafic-greu-Parvan

Au avut răbdare zeci de ani, dar se pare că și-au pierdut-o. Sute de bârlădeni trăiesc în blocuri care se zguduie zilnic din cauza traficului greu. Trepidațiilor cauzate de mașinile de mare tonaj li se adaugă, mai nou, zgomotul produse de trecerea camioanelor prin gropile apărute în asfalt. Locatarii s-au săturat să stea cu frica-n sân că blocul lor s-ar putea prăbuși la un cutremur ceva mai mare. Structura de rezistență a blocurilor are de suferit, și, în ciuda cererilor făcute la primărie și poliție, nu există decât o singură soluție – construirea unei șosele de centură.

Bârlădenii care locuiesc în blocurile de pe strada Vasile Pârvan și Bulevardul Epureanu, nu au altă soluție decât să aștepte. Șoseaua de centură a orașului va fi construită cel mai târziu în anul 2020, ea fiind inclusă în exercițiul financiar al UE pentru perioada 2014-2020. De câteva săptămâni, blocurile aflate pe străzile Pârvan și Epureanu par a se zgudui și mai rău.

Arterele sunt șubrezite de traversarea zilnică a mașinilor de mare tonaj, care au avariat pe anumite porțiuni rețeaua de apă și canalizare, dar și structura de rezistență a unor blocuri.
Ca după fiecare iarnă, și anul acesta, străzile amintite sunt tot mai pline de gropi. Reprezentanții Poliției Rutiere cred că nemulțumirile locatarilor sunt justificate, dar că, nu neapărat viteza cu care circulă camioanele, produce disconfortul pe care aceștia îl acuză, ci mai degrabă, zgomotul cauzat de trecerea vehiculelor prin gropile din carosabil. Mașinile de mare tonaj au restricție de viteză. Ele circulă cu 30 km/oră, pe anumite porțiuni, dar pe timpul nopții când șoseaua este liberă șoferii profită și uită de restricțiile de viteză.

„Ne-am săturat să stăm cu frica-n sân. Aproape că nu mai știu când se cutremură pământul și când nu. Trepidațiile sunt produse de mașinile de mare tonaj, care merg cu viteză prea mare, mai ales seara, ne pun în pericol siguranța blocului. În plus, nici nu ne putem odihni. Eu locuiesc la blocul V6 pe bulevardul Epureanu, iar sora mea la blocul C1, pe același bulevard. Am fost la Primărie și am depus o cerere, iar cei de acolo m-au îndrumat să merg la Poliția Rutieră. Trebuie făcut ceva”, a declarat Ioana Matei, o bârlădeancă exasperată de trepidațiile produse de traficul greu.

Oamenii sunt sătui de explicații și vor să se ia măsuri concrete.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: estnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>