class="single single-post postid-31546 single-format-standard">

Cresc tranzacţiile imobiliare

blocuri_vaslui

România a fost ţara europeană în care locuinţele s-au scumpit cel mai mult în acest an, arată datele Eurostat. În Vaslui, luna august este recunoscută ca fiind de vârf pentru tranzacţiile imobiliare. “Stranierii” vin acasă şi îşi cumpără locuinţe ori terenuri.

Au fost şase ani de ieftiniri ale locuinţelor în judeţul nostru, care s-au oprit la mijlocul lui 2014. Din al doilea semestru al anului trecut, locuinţele din România au început să se scumpească. În Vaslui, luna august este recunoscută ca fiind una de vârf pentru tranzacţiile imobiliare. “Stranierii” vin acasă şi îşi cumpără locuinţe ori terenuri.
Potrivit statisticilor, în primul trimestru al acestui an, locuinţele s-au scumpit cu 4,1%, faţă de ultimul trimestru din 2014 şi cu 3,7%, faţă de primele trei luni ale anului trecut. Scumpirea faţă de trimestrul precedent este, procentual, cea mai mare din Uniunea Europeană. Este adevărat şi că preţurile apartamentelor au scăzut constant în ultimii ani, însă, raportându-ne la puterea financiară a vasluienilor, preţurile practicate pe piaţă continuă să fie exagerate. Acum şase-şapte ani, un apartament de trei camere decomandate costa între 170.000 şi 260.000 de lei. Între timp, elanul vasluienilor de a achiziţiona o locuinţă s-a diminuat serios, iar acelaşi apartament cu trei camere a ajuns la cel mult 150.000 de lei. Până în vară tranzacţiile s-au menţinut la un nivel nesemnificativ, pentru că lumea nu mai are bani. Situaţia se schimbă în această periodă când “stranierii” revin în ţară şi cumpără case ori terenuri.
„Proprietarii vor să vândă scump, iar cumpărătorii vor să plătească puţin”, cam aşa caracterizează agenţii de specialitate piaţa imobiliară din judeţ. Culmea, chiriile au rămas la acelaşi nivel ridicat. Preţurile variază între 150 de euro pe lună pentru o garsonieră şi 200 de euro pentru un apartament cu trei camere. În funcţie de zonă şi facilităţi, chiriile ajung şi la 250 de euro pentru un apartament complet mobilat. Vasluienii preferă apartamentele din blocurile vechi, în locul celor noi. Cele mai multe tranzacţii imobiliare se realizează pentru locuinţe cu suprafaţă decentă şi preţ mediu, în blocuri construite înainte de 1989, pentru că, se crede, sunt mai rezistente decât cele noi şi mai ieftine. Casele sau vilele nu sunt foarte căutate pentru că sunt scumpe şi greu de întreţinut, iar cele situate în oraş nu au o curte spaţioasă.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>