class="single single-post postid-24208 single-format-standard">

Criză de locuinţe sociale

ANL.Zona

La Primărie sunt peste 200 de solicitări pentru acordarea unei case *

Îşi doresc cu disperare o locuinţă. Zeci de tineri stau la părinţi sau cu gazdă, dar şi-ar dori să aibă propria lor casă. Aşa că au depus cereri la Primărie în speranţa că vor obţine o locuinţă socială. “Cred că de acum un an am cerere pentru locuinţă socială. Stăm în gazdă, avem un copil şi nu e uşor. Vrem şi noi un pic de intimitate. Să ne cumpărăm casa noastră nu avem nici o şansă. Avem salarii mici şi nici o bancă nu ne dă credite. Cel puţin o dată pe săptămână trec pe la primărie să văd poate primesc vreo veste. Până acum nu am avut noroc, dar nu ne-am pierdut speranţa. Oricum e singura noastră şansă”, ne-a spus Ionel Tudose.
Sunt şanse infime pentru a onora cererile
Conducerea primăriei susţine că analizat fiecare cerere în parte, dar nu sunt suficiente locuinţe sociale. La acestă oră sunt aproape 200 de solicitări. Şi nu vin doar de la familii tinere ci şi de la vasluienii care au avut locuinţe, dar pentru că au adunat datorii sau au avut credite neachitate le-au pierdut. ”La ora la care discutăm la Primăria Vaslui sunt peste 180 de cereri pentru locuinţe sociale. Sunt în analiză şi în funcţie de fiecare situaţie în parte vom vedea cum le vom rezova. Cei care solicită o astfel de locuinţă suntatât tineri cât şi vârstnici. Nu au nici o posibilitate să-şi achiziţioneze o locuinţă. Avem şi situaţii mai dificile dacă pot spune aşa. Este vorba de persoane care au avut o locuinţă, dar din diverse motive au fost nevoiţi să o vândă şi acum au rămas pe drumuri . Tot la noi au venit să ceară sprijin”, a spus viceprimarul Daniel Neacşu.
Şi tot la Primărie sunt peste 120 de solicitări pentru locuinţe ANL. Nici pentru aceşti tineri nu sunt veşti bune. Sunt proiecte pentru astfel de locuinţe, dar Agenţia Naţională nu a dat încă undă verde pentru construcţii.

 

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>