class="single single-post postid-47894 single-format-standard">

Cu cei mai mari producatori de oua din tara in judet, Vasluienii vor plati cu pana la 30 de bani mai mult pentru un ou

cum-sa-cumparam-oua-ce-inseamna-oua-organice-sau-oua-sanatoase

În ultima săptămână, prețurile au luat-o razna, aproape dublându-se. De la 45 – 50 de bani, un ou a ajuns să coste 75 și chiar 85 de bani. Explicația este că producătorii de ouă din România au scăpat de concurența pe care le-o făceau fermierii cehi și polonezi.

”Până acum, fermierii din Cehia și Polonia au ținut păsările în cuști sub 850 cm pătrați/pasăre, adică mai mici decât prevăd normele europene. Nefăcând investiții, ei și-au putut permite să practice un preț mai mic la ouă. În felul acesta, ne-au obligat și pe noi să practicăm aceleași prețuri ca ale lor, în ciuda faptului că investițiile noastre ne-ar fi îndreptățit să practicăm prețuri mai mari. Recent, fermierilor respectivi li s-a interzis categoric să ma țină păsările în acele condiții, motiv pentru care pe piața românească au rămas doar producătorii care respectă standardele europene”

Citeste mai departe pe: www.estnews.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>