class="single single-post postid-29616 single-format-standard">

Cursuri gratuite si cu bani pentru someri

picasa788

CURSURI Un numãr de 650 de someri din judetele Moldovei, printre care si judetul Vaslui, vor putea accesa noi cursuri de formare profesionalã, mai ales în domeniul constructiilor. Noutatea în acest proiect constã în faptul cã somerii care vor urma cursurile de formare si perfectionare vor fi plãtiti cu 5 lei/orã, iar primii 3 sau 5 care se vor evidentia vor mai primi, la finalul cursului, încã 1.000 de lei.

Încã o sansã pentru somerii vasluieni este oferitã acum de cãtre programul european PAS prin care se doreste calificarea si perfectionarea celor care doresc sã-si gãseascã un loc de muncã, mai ales în domeniul constructiilor. Noutatea acestor cursuri constã în faptul cã toate sunt plãtite, mai exact, fiecare participant va primi 5 lei/orã. La sfârsitul cursului, dupã absolvire, participantul va mai primi, pe post de premiu 1.000 de lei si, la angajare, încã 1.000 de lei. La acestea se adaugã si decontarea transportului, masã si cazare dacã e cazul. Si tot unic, poate, în istoria cursurilor de formare profesionalã, cei care le pun la dispozitie oferã, pe lângã partea teorieticã si parte practicã “Prin centrele de creare profesionalã din Bucuresti, Galati, Iasi si Bacãu oferim cursuri de calificare si mediere. Pentru zona Moldovei, în cadrul centrului PICAS Iasi sunt planificate sã se desfãsoare urmãtoarele cursuri gratuite acreditate de cãtre Autoritatea Nationalã pentru Calificãri: calificare de nivel 1, cu durata de 360 de ore pentru meseria de lucrãtor finisor pentru constructii. Calificare de nivel 2, cu durata de 720 de ore pentru meseriile de fierar-betonist, montator prefabricate, zidar, pietrar, tencuitor, instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze, dulgher, tâmplar, parchetar. Oferim si cursuri de specializare/perfectionare, cu durata de 80-100 de ore ca manager de proiect sau constructor montator de structuri metalice. Tot de aceeasi duratã sunt si cursurile de limbã englezã, francezã sau germanã”, a declarat Alexandru Stoian, manager de proiect. Tot dumnealui este cel care spune cã, în cadrul centrelor PICAS se realizeazã activitãtile de informare, consiliere si formare profesionalã a celor care vor sã munceascã în domeniul constructiilor. Somerii din judetul Vaslui care vor dori sã urmeze aceste cursuri se pot înscrie în baza de date folosind portalul www.picas.ro, iar cursantii vor beneficia de masã, cazare si transport gratuit pânã la centrele de formare, atunci când va fi cazul.

Presedintele CJ vrea muncitori de calitate

LA MUNCÃ Prezent la lansarea proiectului în judetul Vaslui, presedintele Consiliului Judetean Vaslui este de pãrere cã domeniul constructiilor are nevoie de muncitori de calitate care sã stie sã-si facã meseria. “Domeniul constructiilor necesitã oameni de o foarte bunã calificare. Proiectul dvs are aplicabilitate. Am vãzut proiecte POSDRU cu o mai micã aplicabilitate realã si ca exemplu vã spun cã sunt cazuri în care au fost achizitionate, în agriculturã, utilaje performante dar nu sunt specialisti care sã lucreze cu ele. Oamenii ar trebui sã vinã sã învete si sã încerce apoi sã-si gãseascã un loc de muncã. Si ar mai trebui sã înteleagã cã societatea este într-o continuã schimbare si nimeni nu va mai veni sã le dea”, a spus Dumitru Buzatu.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>