class="single single-post postid-22444 single-format-standard">

Diana Mosneagu, de Valentine’s Day: “Le doresc tuturor vasluienilor sã se iubeascã mult”

diana.mosneagu

MESAJ Vasluianca Diana Mosneagu, noua “Voce a României”, asa cum i-au spus mai multi dintre cei care lucreazã în industria divertismentului, lucreazã pe mai multe planuri în dezvoltarea imaginii personale. A lansat de curând site-ul propriu, www.dianamosneagu.ro, participã la tot felul de evenimente locale si regionale, studiazã teorie muzicalã la un centru cultural renumit în tarã, pe unde au trecut marile cântãrete ale României: Andra, Elena Gheorghe, Alexandra Stan. Si, peste toate acestea, are timp sã învete si sã transmitã un mesaj tinerilor care cred în iubire: “Astãzi, de Valentine’s Day, le transmit tuturor tinerilor îndrãgostiti sã fie mai întelegãtori unii cu altii, sã se iubeascã mult, pentru cã iubirea este cel mai frumos sentiment pe care-l transmit prin muzica mea tuturor celor care mã ascultã si mã îndrãgesc”.

Diana Mosneagu este un nume în urcare, în industria muzicalã româneascã. S-a fãcut cunoscutã la “Vocea României”, acolo unde a dat pe spate, la propriu, juriul cu vocea sa, iar acum îsi cautã propriul drum. Nu este usor sã intri în aceastã industrie, însã Diana pare decisã sã reuseascã. În februarie, a fost plecatã la Centrul Cultural “Teodor Burada”, la Constanta, fiind cursant în ultimul an al profesorului Teo Rãdulescu. “Îmi voi lua diploma de solist vocal international si instructor de canto. Ceea ce mã bucurã este cã, la Constanta, studiez în acelasi centru pe unde au studiat si Andra, Elena Gheorghe, Alexandra Stan sau fetele de la Blaxy Girls. Acum, lucrez la teorie muzicalã si tehnicã vocalã, alãturi de maestrul Rãdulescu. Mã voi duce din nou la Constanta, în vacanta din “Sãptãmâna altfel”, pentru a-mi continua studiile muzicale, vreau sã-mi dezvolt calitãtile vocale. Maestrul a promis cã mã va ajuta sã particip la unele spectacole, anul acesta, alãturi de nume mari ale muzicii românesti”, a spus Diana Mosneagu.

Vrea sã deschidã la Vaslui un centru în care sã predea lectii de canto

Planurile Dianei Mosneagu sunt legate de Vaslui, orasul în care s-a nãscut si se formeazã ca om. Dupã lansarea site-ului www.dianamosneagu.ro, tânãra solistã are în plan sã ajute copiii din oras, pe cei care au aptitudini vocale, pentru a-si împlini visurile. “Vreau sã deschid un centru de muzicã pentru copiii din Vaslui, acolo unde toti cei care iubesc muzica si au talent sã se poatã regãsi, sã parcurgã tainele muzicii”, explicã tânãra solistã. A cerut ajutor de la autoritãtile locale, în gãsirea unui spatiu adecvat, mai ales cã în Vaslui nu mai existã de mult timp clase de canto sau profesori care sã predea pe acest segment muzical. “Vreau sã-i învãt pe copii sã cânte, sã afle totul despre muzicã aici, în orasul în care s-au nãscut si trãiesc si, cine stie, poate cã peste ani vor apãrea talente care se vor afirma pe scenele muzicale”, mai spune tânãra solistã, la începutul celui mai ambitios plan pe care vrea sã-l punã în practicã în acest an. A dat, de curând, un interviu în care spune cum participarea la “Vocea României i-a schimbat viata: “Dupã aparitia la “Vocea României”, am fost coplesitã de zecile de mesaje din partea prietenilor, dar si de mesajele primite pe Facebook, prin care oamenii din întreaga tarã mã felicitau pentru prestatia mea. Mai apoi am primit zeci de oferte pentru a cânta la diferite evenimente, chiar petreceri private si nunti. Am început sã câstig bani din muzicã si sunt mândrã pentru cã astfel îmi pot sustine familia. Totodatã, am avut nevoie de timp ca sã înteleg toate schimbãrile din viata mea, de dupã “Vocea României”. Oamenii m-au vãzut la televizor si acum stiu cine sunt, de foarte multe ori mã recunosc pe stradã. Schimbarea asta e pânã la urmã o responsabilitate”, explicã tânãra.

Povestea Dianei: “Iau lectii de la vârsta de 10 ani”

“La 8 ani, am început sã studiez chitara. Nu-mi doream neapãrat sã fac muzicã. A fost poate mai mult conjunctura. Am studiat chitara un an si jumãtate, timp în care am participat la un festival unde am vãzut niste copii de vârsta mea cântând la pian. Asa m-am îndrãgostit de pian si la 10 ani am început sã iau lectii. Mai târziu un profesor a descoperit cã am si ureche muzicalã, cã am voce. La 10 ani îmi doream sã mã joc, nu sã cânt, însã cu sprijinul pãrintilor am continuat sã particip la concursuri si festivaluri. Îmi aduc aminte cã la un concurs am ascultat atât de multe voci bune, copii de vârsta mea, încât din acel moment mi-am dorit foarte mult sã-mi perfectionez si eu vocea. La recomandarea compozitorului Claudiu Bulete, am mers la Constanta, timp de patru ani, la scoala de varã a profesorului Teo Rãdulescu, unde am studiat teorie muzicalã. Dupã prima varã în care am studiat la Constanta, am cântat la un festival si am luat trofeul. Asadar, era evident cã am trecut la un alt nivel. Pânã astãzi am bifat zeci de concursuri si festivaluri la care am luat trofeul si am avut sansa sã particip la “Vocea României”, show-ul de televiziune despre care toatã lumea scrie cã ar fi treapta cea mai înaltã în materie de concursuri muzicale”, spune tânãra solistã, într-un interviu.

foto:vrn.ro

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

 

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>