class="single single-post postid-7116 single-format-standard">

Doi huseni au gãsit o geantã cu 1900 de euro si au predat-o Politiei!

Gabriela-Chiritoi-copy

Gest demn de toatã lauda

CINSTE LOR! Doi huseni au fãcut, în urmã cu douã zile, dovadã cã nicio sumã de bani nu este mai presus decât constiinta lor de oameni cinstiti! Ei au gãsit o geantã cu mai multe bunuri, între care suma de 1.900 de euro, însã, chiar dacã puteau sã îsi însuseascã lucrurile gãsite, au predat politistilor totul. Geanta pierdutã apartinea unei fete de 21 de ani, care se întorcea acasã, dupã o perioadã în care a muncit în Grecia.

Gabriela Chiritoi, în vârstã de 59 de ani, a fost cea care a vãzut geanta, într-o statie de autobuz, de pe strada “Ioan Vodã cel Viteaz”. “Am vãzut geanta si a strigat sã vinã cine a pierdut-o, sã o ia. Dar nu era nimeni pe stradã. Era duminicã, pe la ora 15,30. Mi-am dat seama cã dacã o las acolo, ar putea s-o ia cineva de rea-credintã. Am luat-o si am desfãcut-o, ca sã vãd vreun act de identitate, care sã arate a cui este. Am vãzut o sumã mare de bani si am închis-o la loc. Mi-am sunat imediat sotul si l-am chemat sã vinã si el, pentru a mã însoti la Politie”, povesteste, cu seninãtate, huseanca. Nu le-a trecut nicio clipã prin cap, spune ea, sã pãstreze ceva din bunurile gãsite. Firea lor, de oameni cinstiti, cu fricã de Dumnezeu, nu i-ar fi lãsat sã-si însuseascã ceva necuvenit. “Noi, amândoi, mergem la Bisericã si avem credintã. Chiar dacã erau bani multi, cum sã te bucuri, dacã poate cineva plânge lacrimi amare dupã acei bani?! Noi avem pensii mici, dar ne bucurãm cu ce avem. Sã fie sãnãtate, asta este principal! Mai bine dormi cu inima curatã, pe perna ta, decât sã stii cã ai luat ceva ce nu este al tãu.”, a spus Gabriela.

“Ne-a sunat si ne-a multumit”!

Politistii huseni i-au lãudat si ei pe cei doi soti, pentru simtul civic de care au dat dovadã si, în scurt timp, au gãsit proprietara gentii. Era vorba despre o tânãrã de 21 de ani, care se întorcea acasã, dupã câteva luni în care a muncit în Grecia. Fata a asteptat autobuzul în statia respectivã, pentru a ajunge în comuna Dimitrie Cantemir, unde se pare cã locuieste. Nerãbdãtoare sã ajungã acasã, ea a luat un taxi, însã a neglijat faptul cã geanta i-a rãmas sprijinitã de pervazul prãvãliei care functioneazã chiar în statia de autobuz. “Noi am vãzut un bilet de avion, pe care era scris numele ei, Cristina, dar Politia a fost cea care i-a predat totul. Erau banii, cei 1900 de euro, era un aparat de fotografiat, erau tot felul de lucrusoare de-ale ei. Seara târziu, probabil dupã ce a primit totul de la Politie, ea ne-a sunat si ne-a multumit. A spus cã vrea sã ne rãsplãteascã, dar noi i-am spus cã mai bine sã vinã la Hramul Bisericii noastre, Sfântul Ioan, din Husi, sã dea un pomelnic de multumire cãtre Cel de Sus, cã El a fãcut sã aibã norocul acesta. Noi nu vrem nimic de la ea.”

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>