class="single single-post postid-10400 single-format-standard">

Doi vasluieni au braconat o căprioară

capreolus.capreolus.caprioara.european.roe.deer

poliţiştii de frontieră au depistat doi cetăţeni români care au vânat o căprioară, fără a deţine documente legale în acest sens * cei doi sunt cercetaţi de poliţişti În ziua de 7 decembrie pentru valorificarea unei informaţii deţinute de poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecerea al Frontierei Albiţa, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) Huşi a fost organizată şi desfăşurată o acţiune punctuală pentru combaterea braconajului cinegetic în zona de responsabilitate.
Pe timpul acţiunii desfăşurate, în jurul orei 18.30, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Huşi au oprit pentru control, pe drumul DN 24 A, în localitate Broscoşeşti, un autoturism marca MITSUBISHI, înmatriculat în judeţul Vaslui, în care se aflau doi cetăţeni români, Lucian A., în vârstă de 39 de ani şi Dragoş P., în vârstă de 24 de ani.
La controlul autoturismului în cauză, s-a constatat că cei doi cetăţeni transportă o căprioară vânată, fără a deţine documente legale. În legătura cu aspectele constate, cei doi au declarat că au găsit căprioara pe un câmp şi o transportau cu autoturismul la domiciliul lui Lucian A. La faţa locului s-a deplasat o echipă formată din ofiţeri specialişti din cadrul STPF Vaslui pentru a desfăşura cercetări la faţa locului.
În urma cercetărilor efectuate, în autoturism au fost descoperite :o armă de vânătoare cu o singura ţeavă, 23 de cartuşe cal. 12 mm, unul găsindu-se chiar în magazia armei şi 26 cartuşe cu glonţ. În buzunarul hainei lui Lucian A., proprietarul autoturismului, într-un toc din piele, a fost găsit un pistol cu bile marca „Walther”, iar în încărcătorul acestuia, 3 cartuşe cu bilă de cauciuc.
Din verificările efectuate s-a stabilit că Lucian A. este deţinător de armă de vânătoare şi armă de auto-apărare şi că posedă o autorizaţie de vânătoare colectivă emisă de AJVPS prin care a fost autorizat să vâneze gâscă mare, gârliţe mari, vulpe, raţe sălbatice mari, raţe sălbatice mici şi câini hoinari.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj şi transportul vânatului dobândit fără respectarea condiţiilor legii sau găsit împuşcat ori tranşat în teren, comercializarea, naturalizarea şi orice operaţiuni privind vânatul sau părţi ori produse uşor identificabile provenite de la acesta, dobândite fără respectarea condiţiilor legii, urmând a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi cu propuneri legale.
Vânatul a fost indisponibilizat şi înaintat la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în vederea efectuării expertizei medico-legale veterinare.
Arma de vânătoare şi muniţia găsită au fost indisponibilizate şi urmează a fi înaintate la Serviciul Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) în vederea efectuării unei expertize balistice.
Pistolul cu bile marca „Walther”, încărcătorul şi cele 3 cartuşe cu bilă de cauciuc au fost indisponibilizate, urmând a fi înaintate la Serviciul Arme şi Muniţii din cadrul IPJ pentru luarea măsurilor legale.
Autoturismul de teren marca Mitsubishi L 200, în valoare de 181.396 lei a fost indisponibilizat şi introdus în parcul auto de la sediul S.T.P.F. în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii de frontieră din cadrul biroului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere al S.T.P.F. continuă cercetările pentru stabilirea întregului cadru infracţional.

 

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: evenimentul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Stiri din aceeasi categorie

  • Băiatul răpit în plină stradă în municipiul Vaslui la începutul lunii iulie nu a fost găsit nici acum de către poliţişti
  • Caravana Unirii va pleca astăzi spre Vaslui, ca apoi să înceapă a zecea etapă a deplasării: Vaslui – Iaşi
  • În cadrul Zilele Culturale ale Vasluiului, cinefilii au vizionat gratuit , filmele “Enigma Otiliei”, “California Dreamin’ “, “A fost sau n-a fost ? „ și „O vară de neuitat”
  • Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui, au bătut toate recordurile, cel puțin la nivel de județ, în ceea ce privește numărul de artiști care au evoluat pe scena din Centru Civic
  • Nu mai puțin de 23 de comune din județul Vaslui vor avea dispensare medicale moderne, construite prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL)
  • În urma scandalului cu împuşcături în plină stradă de la Bârlad, doi dintre bărbaţii implicaţi au fost reţinuţi
  • Alexandru Arşinel şi Vasile Moraru vin la Festivalul „Constantin Tănase”
  • Un elev de clasa a XII-a de la Liceul ”Emil Racoviță” a fost câștigătorul din acest an al proiectului ”Primar pentru o zi” lansat de către autoritățile din municipiul Vaslui
  • Intervenția telefonică a lui Dumitru Buzatu de la Antena 3 a fost încheiată brusc de prezentatoarea emisiunii, deoarece i se împleticea limba (Video)
  • Cei 250 de angajații ai Penitenciarului Vaslui au intrat în grevă japoneză pe termen nelimitat în semn de nemulțumire față de neplata orelor suplimentare efectuate