class="single single-post postid-48794 single-format-standard">

Drama copiilor care s-au născut doar pentru alocaţii

copii_saraci_

Peste 20 de copii din judeţul Vaslui au fost scoşi din familii în ultima lună de către reprezentanţii Protecţiei Copilului, din cauza condiţiilor inumane în care trăiau în familiile naturale.

Cinci copii cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani, dintr-un sat dintr-o familie din zona Bârladului, au fost scoşi din familie la cererea Protecţiei Copilului, alţi doi fraţi 13 şi 15 ani, fiind daţi în urmărire la Poliţie, pentru că nu au fost găsiţi la domiciliu, părinţii invocând că ”sunt la muncă”.

Familia era monitorizată de asistenţi sociali încă din anul 2008, însă cu toate acestea părinţii nu au făcut niciun efort pentru a asigura un minimum de trai copiilor, ba din contră minorii erau folosiţi  precum nişte sclavi, obligaţi să muncească de la vârste foarte mici la stâni sau cu ziua prin sat pentru a face rost de bani pe care, de cele mai multe ori, părinţii îi cheltuie pe alcool.

Citeste mai departe pe: www.adevarul.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>