class="single single-post postid-29608 single-format-standard">

Elevii leșină pe capete

ambulanta_resize.450x300.copy

Prezența la cabinetele medicale școlare a elevilor care leșină în clasă, din cauza carențelor de vitamine sau calciu, este destul de frecventă. Pe lângă sărăcie, prostul obicei de a nu mânca dimineața sau mai nou dieta strictă, o cauză a acestor carențe o reprezintă postul alimentar.
Marți, la ora 16, Ionel Dumitrașc, directorul Școlii nr. 5 „Principesa Elena Bibescu” din Bârlad, a chemat ambulanța pentru că o elevă de clasa a VII-a avea manifestări clare de tetanie. Întrucât nu era nicio autosanitară disponibilă directorul a transportat eleva la spital cu mașina personală. „La Pediatrie i s-a pus o perfuzie și i s-au făcut analizele de rutină. Rezultatele au fost bune, dar fata intrase în acea stare pentru că nu mâncase de dimineață decât niște pateu de post”, ne-a declarat Ionel Dumitrașc.
Asemenea cazuri, chiar în număr mai mare, se înregistrează și în licee. Fetele vor să fie cât mai suple și recurg la tot felul de diete luate de pe internet sau indicate de diverse persoane.
„Și elevii liceului nostru se confruntă cu astfel de stări de leșin, lipotimie sau crize de tetanie. Suntem în post, dar, curios, până acum niciun elev nu a avut nevoie să ajungă la Urgențe. Noi chemăm ambulanța și pentru a transporta elevii la spital, întrucât avem o responsabilitate uriașă atâta vreme cât sunt la cursuri. Chiar dacă e vorba doar de o lipsă de calciu, nu le poate pune diagnosticul asistenta de la cabinetul medical, pentru că e nevoie de analize de sânge pentru un diagnostic corect”, a declarat Gheorghe Pricop, directorul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: estnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>