class="single single-post postid-29241 single-format-standard">

Elevii vasluieni chiulesc pe rupte: 700.000 de absenţe!

chiulangii

Sunt doar nişte nume în catalog, că pe la cursuri trec atât de rar, încât profesorii nici nu-i cunosc. Elevii vasluieni au strâns aproape 700.000 de absenţe nemotivate în primul semestru al anului şcolar.

Elevii vasluieni au chiulit în masă în primul semestru al acestui an şcolar, astfel că au strâns în cataloage aproape 700.000 de absenţe nemotivate. Statistica Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui este îngrijorătoare, ţinând cont de faptul că media per elev este de aproape zece absenţe.
Cum era de aşteptat, elevii de liceu au fost cei mai mari chiulangii, înregistrând aproape 400.000 de absenţe, liceele “Ştefan Procopiu” “Ion Mincu” şi “Al.I.Cuza” Bârlad contabilizând cele mai multe.
Nici elevii din ciclul gimnazial nu mai sunt interesaţi de carte. Ei au totalizat, în aceeaşi perioadă, peste 239.000 de chiuluri, şcolile cu cele mai multe absenţe fiind Băceşti, Voineşti şi Ghergheşti.
Peste 51.000 de absenţe sunt la ciclul primar, unde Şcoala Gimnazială nr. 1 Băceşti şi Liceul Tehnologic “Ghenuţă Coman” Murgeni se află în fruntea listei ruşinii.
„E un număr extraordinar de mare! La liceu, dacă facem o medie, sunt 24 de absenţe per elev. Nici nu ştii ce să spui. Mulţi părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, iar elevii sunt în grija bunicilor sau a altor rude, care nu au nici un control asupra lor. Oricâte măsuri am lua noi, fără sprijinul părinţilor nu putem face nimic. Mă gândesc cu groază la câte absenţe vor fi până la sfârşit de an”, a declarat inspectorul general adjunct Narcis Aprodu.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

 

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>