class="single single-post postid-27600 single-format-standard">

Farmaciile sunt obligate să aibă medicamente compensate

farmacie.medicamente

Farmaciile care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate sunt obligate să se aprovizioneze cu medicamentele compensate şi gratuite care s-au epuizat, în 24 de ore pentru afecţiunile acute şi în 48 de ore pentru suferinţele cronice, atenţionează Ministerul Sănătăţii (MS).
Conform prevederilor legale, farmaciile au obligaţia de a se aproviziona în mod continuu cu medicamentele care sunt acordate în cadrul sistemului de asigurări de sănătate, cu sau fără contribuţie personală.
“În condiţiile în care un pacient solicită un medicament prescris de medic, iar farmacia nu are în stoc medicamentele compensate la preţuri mai mici sau egale cu preţul de referinţă, aceasta are obligaţia de a se aproviziona urgent. În niciun caz, farmacia nu trebuie să propună pacientului un medicament mai scump”, au declarat reprezentanţii MS.
Eliberarea unui medicament care necesită o plată mai mare din partea pacientului se poate realiza în condiţiile în care medicul a indicat în prescripţie denumirea comercială a medicamentului sau la solicitarea pacientului.
“Sunt foarte multe situaţii în care, deşi pacienţii sunt beneficiari de medicamente compensate 100%, se duc la farmacie şi farmacistul le spune «da, dar nu le avem pe acestea, avem un alt medicament similar ca substanţă activă, dar la un alt preţ şi diferenţa trebuie să o suportaţi dumneavoastră». Ministerul a retransmis farmaciilor informaţii privind toate procedurile şi protocoalele care trebuie respectate, iar reprezentanţii acestor unităţi au fost înştiinţaţi de obligativitatea de a asigura medicamentele compensate integral, conform raportării preţului de referinţă», arată cei de la MS.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>