class="single single-post postid-46283 single-format-standard">

Fermierii încă mai speră că vor înregistra o producție bună la porumb și floarea-soarelui, în ciuda secetei din această vară, au existat și perioade în care a plouat

13grau_reuters_d62de123b9

La capătul unei perioade toride, care a culminat cu cele mai ridicate temperaturi înregistrate la Vaslui în ultimii patru ani, mercurul termometrelor urcând până la pragul de 40 de grade Celsius, ploile căzute duminică și luni au reușit să salveze, în parte, culturile de primăvară. De exemplu, floarea-soarelui, cultura care a rezistat cel mai bine arșiței, este în perioada de umplere a semințelor, iar ploaia, chiar dacă nu a fost generoasă, i-a făcut bine.
De asemenea, precipitațiile au revigorat pășunile din județ, care se veștejiseră într-o oarecare măsură. Trăgând linie și adunând, lipsa apei și temperaturile toride nu au afectat grav culturile prășitoare.

Potrivit lui Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ), atenția fermierilor este îndreptată acum spre cele 96.987 de ha cu porumb, 56.036 de ha de floarea-soarelui, 1.353 de ha de soia, 502 ha de sfeclă de zahăr șamd: “Dacă vor mai fi înregistrate ploi și în luna august, chiar și de scurtă durată, sunt șanse ca vasluienii să aibă o producție bună de porumb boabe. În mod surprinzător, lucrurile se prezintă destul de bine, având în vedere săptămânile de secetă.

Citeste mai departe pe: www.obiectivvaslui.ro

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>