class="single single-post postid-38747 single-format-standard">

Florin Piersic vine la Vaslui la Festivalului Umorului

Untitled

Vasluiul va redeveni, pentru opt zile, capitala umorului românesc. Organizatorii Festivalului Umorului „Constantin Tănase”, Consiliul Judeţean şi Primăria Vaslui, ne vor răsfăţa şi în acest an cu nume sonore ale teatrului românesc. Pe lângă Gala teatrelor de comedie, vom avea parte de Salonul de caricatură şi Concursul de literatură umoristică. În premieră, se va desfăşura un concurs de interpretare dedicat profesioniştilor. Biletele (30 de lei) şi abonamentele (150 de lei) vor fi puse în vânzare de luni, 12 septembrie.

Timp de opt zile, în perioada 2-9 octombrie, vasluienii vor fi gazdele unor mari actori români, care vor onora invitaţia Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) de a fi prezenţi pe scena Festivalului Umorului “Constantin Tănase”. Evenimentul, ajuns la cea de-a 24-a ediţie, are ca organizatori Consiliul Judeţean şi Primăria Vaslui, care vor avea grijă ca festivalul să-şi respecte statutul de cel mai reprezentantiv din ţară.
Şi în acest an vom avea parte de Gala teatrelor de comedie, de spectacole independente, un show al liceenilor, Salonul de caricatură, organizat cu sprijinul Muzeului Judeţean “Ştefan cel Mare”, şi Concursul de literatură, coordonat de Biblioteca Judeţeană “Nicolae Milescu Spătarul”. În premieră, se va desfăşura un concurs de interpretare dedicat profesioniştilor, la care s-au înscris până acum două trupe şi patru artişti individuali. Secţiunea va fi găzduită de Teatrul “V.I. Popa” din Bârlad, iar concursul de interpretare dedicat amatorilor va avea loc la Negreşti.

Interes mare

Deşi biletele şi abonamentele vor fi puse în vânzare abia de luni, 12 septembrie, interesul pentru achiziţionarea acestora este imens, organizatorii sperând că vor susţine spectacolele, pentru a treia ediţie consecutivă, cu casa închisă.
„Ne dorim ca vasluienii să ţină cont de ora spectacolelor şi să vină la sală din timp, astfel încât să evităm anumite neplăceri. Preţul unui abonament, spunem noi, este rezonabil, de 150 de lei pentru opt zile. Vor fi zile în care vom avea şi câte două spectacole în Sala Mare. Biletul va costa 30 de lei, exceptând manifestările de la sala Studio, unde intrarea va costa doar 10 lei. O singură zi, preţul biletului va fi de 20 de lei, sâmbătă seară, la spectacolul în regia lui Sebastian Strunilă. Vom începe vânzarea biletelor şi abonamentelor de luni, 12 septembrie, iar programul va fi de patru ore în fiecare zi până la data începerii festivalului, în intervalul orar 14-18”, a declarat Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.

Actori vasluieni la festival

O secţiune aparte este dedicată spectacolelor independente, care vor fi găzduite de Sala Studio “Valentin Silvestru”. În zilele de 4 şi 5 octombrie, de la ora 17.30, iubitorii de teatru vor avea ocazia să urmărească spectacolul liceenilor din Vaslui, intitulat „Cum trebuie să fie o domnişoară”. Ideea aparţine Companiei „Scrie despre tine”, aflată sub autoritatea lui Sorin Poamă şi a Verei Ion.
„Pornind de la experienţele proprii, pentru că scenariul are la bază propriile lor poveşti, sperăm să rezulte un spectacol de calitate, cel puţin de aceeaşi calitate ca spectacolul «După 18», transformat în «Medicină, Drept, IT», prezentat anul trecut în cadrul Zilelor teatrului tânăr”, a mai spus Lucian Onciu.
Festivalul Umorului va debuta duminică, 2 octombrie, cu spectacolele Teatrului Masca, în centrul civic. Este vorba despre „Vânt de primăvară prin piersici” (ora 13), Grupuri de statui vivante (ora 18.30) şi „Zidul” (ora 20).
În Sala Mare, începând cu ora 19, Teatrul „V.I. Popa” Bârlad va prezenta spectacolul „Jocul de-a vacanţa”, de Mihail Sebastian, completat de recitalul „Sunt un orb”, susţinut de Horaţiu Mălăele.
Luni, 3 octombrie, de la ora 17.30, în Sala Studio, o actriţă din Vaslui ca producător – Simona Cuciureanu – va aduce în faţa publicului Trupa de teatru independent „Point”, care va prezenta „Menajeria de sticlă”, de Tennessee Williams. De la ora 19, în Sala Mare a Casei de Cultură “Constantin Tănase”, Compania de Teatru “Passe-Partout”, a lui Dan Puric, va prezenta două spectacole: “România, închis pentru inventar” şi “Vis”, ultimul fiind un recital susţinut de Dan Puric.
“Sunt spectacole de mişcare, de gest, de expresie, fără cuvinte, cu atât mai greu este să transmiţi ca actor fără cuvinte un mesaj, dar cred că această zi este dedicată celor care au nevoie de umorul fin, rafinat, transmis prin acest mijloc de expresie”, a menţionat directorul CJCPCT Vaslui.
Marţi, 4 octombrie, de la ora 19, este programat spectacolul de improvizaţie susţinut de actorul vasluian Vlad Gălăţeanu: “Consider că e un spectacol interactiv, cu care trebuie să-i obişnuim pe vasluieni, un spectacol de o oră, care va fi completat de spectacolul Teatrului Satiricus din Chişinău – «Angajare de Clovn», invitat în acest an şi la Festivalul de Teatru de la Sibiu”.
Miercuri, 5 octombrie, Teatrul Tineretului de la Piatra Neamţ va prezenta, de la ora 19, spectacolul “O ladă”, adaptare a regizorului Alexandru Dabija după Poveştile lui Creangă. Este vorba despre ce se întâmplă cu Moşul din povestirea “Punguţa cu doi bani”.
Joi, 6 octombrie, de la ora 17.30, actorul vasluian Marian Olteanu – la prima prezenţă în festival – va prezenta Spectacolul “Varietăţi”.
“Continuăm această campanie de promovare a actorilor vasluieni. Recunoaştem că avem în perspectivă, atunci când fosta Casă a Armatei va fi gata, să putem să organizăm o stagiune în care să prezentăm unu-două spectacole avându-i în prim plan pe actorii din Vaslui”, a declarat Lucian Onciu.
De la ora 19, vasluienii vor asista la un recital marca Florin Piersic, completat de spectacolul Teatrului Mic – “Trei gemeni veneţieni”.
“Sper ca Florin Piersic, ajuns la venerabila vârstă de 80 de ani, să atragă şi să ne încânte cu ceea ce are de transmis. Slavă Domnului, o face foarte bine de fiecare dată”, a mai spus Onciu.
Vineri, 7 octombrie, în Sala Studio, de la ora 20.30, vasluienii vor urmări spectacolul susţinut de Sebastian Lupu, cel care îl intrepretează pe Constantin Tănase. Împreună cu soţia sa, reprezentând Teatrul “Art Emotion”, el va prezenta spectacolul scris de Mihaela Mihai, “Sărut-mâna, decât mă plimbam”.
Teatrul Naţional “Compania Liviu Rebreanu” din Tg. Mureş va pune în scenă spectacolul “Şcoala nevestelor”, începând cu ora 19.
Sâmbătă, 8 octombrie, sunt programate spectacolele „Cum se face”, în care îşi vor face apariţia Octavian Strunilă şi Geanina, din cunoscutul sitcom de televiziune „Las Fierbinţi” (Sala Studio, ora 20.30). Trupa Distractis, parte din grupul Divertis, va ajunge la Vaslui cu un spectacol de 45 de minute (Sala Mare, ora 19), iar în completare vor evolua actorii Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, cu spectacolul „Panică la Grand Hotel”.
Duminică, 9 octombrie, este programată Gala laureaţilor concursului de interpretare, iar de la ora 18.30, Teatrul „Bulandra” va prezenta într-o formă mult actualizată „O scrisoare pierdută” a lui Caragiale.
„Vom avea spectacole şi în Bârlad. Teatrul «Herson» din Ucraina va fi prezent sâmbătă, 8 octombrie, cu spectacolul «Joc de rol», interzis copiilor sub 16 ani, iar la Negreşti, sâmbătă, vom avea concursul de interpretare pentru amatori, completat de un recital al Grupului Vouă”, a încheiat Lucian Onciu.

foto:cotidianzilnic.ro

Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>