class="single single-post postid-51119 single-format-standard">

Fondul de salarii al Spitalului Judetean, subtiat cu 13 milioane de lei!

spitalul_judetean_vaslui3

Plafonarea la 30% din fondul total de salarii a sporurilor acordate lucrãtorilor din sãnãtate va reduce cu nu mai putin de 13 milioane de lei fondul de salarii al Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui. Banii, prinsi în bugetul pe anul 2018 al Consiliului Judetean Vaslui, ordonatorul de credite al unitãtii, ar fi trebuit sã vinã de la DSP si CNAS.

Veniturile nete ale personalului din sãnãtate s-au dovedit a fi uneori mai mici la nici o lunã dupã importantele cresteri de salarii acordate acestei categorii de bugetari. Totul datoritã aplicãrii unui alt act normativ, art. 25 din Legea 157/2017, prin care sporurile erau plafonate la 30% din fondul total de salarii. Au urmat proteste din partea sindicatelor din sãnãtate, fiind chiar anuntatã o grevã generalã. ‘Totusi, fortatã sã aplice Legea 157/2017, conducerea CJ Vaslui a trebuit sã ia in calcul diminuarea fondurilor de la sectiunea de functionare pentru SJU Vaslui, cel mai mare spital din judet, unitate pe care o are in subordine.

Citeste mai departe pe: www.monitoruldevaslui.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>