class="single single-post postid-9050 single-format-standard">

Gospodarul cu Mana de Fier

moraru falciu .1

Primarul comunei Falciu Neculai Moraru consideră că o prioritate pentru dezvoltarea comunei o constituie obținerea de finanțări prin care să se facă modernizarea drumurilor comunale. Astfel, după ce proiectul pentru asfaltarea unor drumuri comunale depus in anul 2009,  pentru fondurile alocate prin Măsura 322 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală, a fost inaugurat cu aplauze si bucurie de catre locuitorii comunei Falciu. 

Urmariti interviul cu Primarul Comunei Falciu, Neculai Moraru

In data de 26.10.2012 a avut loc inaugurarea urmatoarelor proiecte: modernizarea drumurior comunale si dotarea Centrului de Asistenta conform programului scolar de tip After School.

”In anul 2009, primaria Falciu a depus un proiect pe masura 322, dezvoltarea rurala a zonei noastre. Am procedat la depunerea proiectului APDRP Vaslui, proiectul fiind selectat pentru anul 2010. Din anul 2010 cu toate procedurile pe care le-am parcurs, am reusit sa inaugurăm cele doua drumuri comunale cât si construirea acestui After School”.

Necesitatea After School

”Foarte multi copii sunt lasati la bunici, parintii fiind plecati in strainatate la munca.In aceste conditii copiii stau la bunici, multi dintre bunici fiind in varsta, iar pregatirea lor lasa de dorit la scoala.  After-school-ul este destinat acestor copii care duc lipsa de o educatie completă .Aici, elevii vor face temele, vor primi o gustare, vor fi supravegheati dupa care vor fi transportati la domiciuliul lor cu Microbuzul scolii. In acest fel, consideram ca vom veni in sprijinul copiilor cu o educatie si instruire  ”  a subliniat Moraru.

Componenta Culturala

”Am considerat componenta culturala trebuie îmbunătăţită si readusă la valorile din trecut.La Falciu a fost formatie de muzica populara, tocmai de aceea am readus la viata aceasta formatie achizitionand instrumente muzicale, costume populare, scaune pentru sala de concerte si alte dotari care erau necesare”  Valoarea acestor proiecte ridicandu-se  la 2.5 milioane de euro, ce insumeaza: cele doua drumuri comunale, After School-ul, Caminul Cultural si Buldoexcavatorul”   ne-a declarat primarul comunei Falciu, Neculai Moraru.

Datorita realizarilor sale de peste ani, la alegerile din iunie 2012 Neculai Moraru, a castigat din nou fotoliul de primar si continua proiectele pe care le-a inceput.
 
  
 
 
 
                     

Related posts:

 1. Maria spune:

  Bravo domnului primar !!! La tot mai multe proiecte

 2. Grigore spune:

  a facut treaba buna, pacat ca nu avem si noi un primar ca si el noi suntem din codaesti

 3. paulica spune:

  la cat mai multe proiecte europene domnu Moraru !

 4. iorica spune:

  asa ar trebui sa faca toti primarii precum moraru! sa adune tot mai multe fonduri, nu sa stea degeaba la baut si mancat

 5. FONDURI NERAMBURSABILE spune:

  2013 este anul in care Fondurile NERAMBURSABILE Europene se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Aflii mai multe detalii pe site-ul:wwwfondurieuropenenerambursabile.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>