class="single single-post postid-5464 single-format-standard">

Gunoieri traficanți de țigări, deconspirați de un blogger (foto)

Gunoieri traficanți de țigări, deconspirați de un blogger

Poliţiştii de frontieră vasluieni au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă pe numele a doi lucrători ai unei firme de salubrizare din PTF Albiţa care au introdus ilegal în România 295 pachete de ţigări, ascunse în tomberoanele de gunoi. Acţiunea a fost demarată în urma sesizării din oficiu a poliţiştilor de frontieră vasluieni, care au verificat informaţiile postate pe blogul personal de un cetăţean român ce intenţiona să intre în România prin PTF Albiţa şi care a observat activitatea ilegală a celor doi angajaţi.

În data de 11 iunie a.c., în urma postării unui material pe blogul personal al unui participant la trafic prin P.T.F. Albiţa, potrivit căruia lucrători ai unei firme de salubrizare care îşi desfăşoară activitatea în P.T.F. Albiţa desfăşoară activităţi de contrabandă în perimetrul punctului, conducerea P.T.F. Albiţa s-a autosesizat, iar poliţişti de frontieră din  cadrul S.P.F. Huşi şi S.T.P.F. Vaslui au desfăşurat activităţi specifice pentru verificarea informaţiilor publicate.

În urma verificărilor efectuate, cei doi cetăţeni au fost identificaţi în persoana lui Ion I., în vârstă de 41 de ani şi Constantin C., în vârstă de 60 de ani, ambii domiciliaţi în judeţul Vaslui.

Poliţiştii de frontieră vasluieni au întocmit celor două persoane actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, care au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi. În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale, totodată fiind solicitată efectuarea unei percheziţii la domiciliile celor două persoane.

Pentru punerea în executare a mandatelor de percheziţie s-a procedat la constituirea a două echipaje formate din poliţişti de frontieră din cadrul S.P.F. Huşi şi S.T.P.F. Vaslui.

În urma percheziţiilor efectuate, la domiciliul lui Constantin C., din localitatea Râşeşti, au fost găsite 295 pachete de ţigări de diferite mărci, cu timbru Duty Free, în valoare totală de 3.000 lei.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în data de 7 iunie a.c., în jurul orei 08.00, în timp ce se aflau în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, cei doi lucrători au găsit pe spaţiul verde din apropierea heliportului, situat lângă sensul de intrare în ţară persoane fizice din P.T.F. Albiţa, ascunse şi abandonate în arbuşti ornamentali, 4 cutii de carton în care se aflau ţigări de contrabandă.

Cei doi au transportat ţigările, după linia de control, ascunse în tomberonul de gunoi, până la un spaţiu de depozitare a materialelor de întreţinere situat lângă toaleta de pe sensul de ieşire din ţară, ulterior transportând ţigările la domiciliile lor.

Ţigările au fost confiscate şi introduse în camera de corpuri delicte a S.T.P.F. Vaslui, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
Conducerea Poliţiei de Frontieră Române mulţumeşte participanţilor la trafic care sprijină poliţiştii de frontieră în activităţile desfăşurate pentru combaterea faptelor ilegale şi solicită transmiterea de alte asemenea semnalări, în cazul în care acestea sunt sesizate.

 

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>