class="single single-post postid-7373 single-format-standard">

Hoții ambulanței și-au primit osânda: Unul la zdup, celălalt în groapă

ionut bularca_0.preview

Ieri, destinul celor doi tineri bârlădeni care au furat o ambulanță a luat-o definitiv pe căi diferite. În timp ce Ionuț Bularca (18 ani) era trimis de procurorii bârlădeni în fața instanței cu propunerea arestării preventive, George-Alexandru Carbarău (21 de ani) era condus de părinți pe ultimul drum. Bularca a avut o atitudine ostilă în timpul audierilor și nu s-a sfiit să înjure golănește pe holul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad. 
Bogdan-Ionuț Bularca, tânărul de 18 ani care a furat o autosanitară din curtea Substației de Ambulanță Bârlad, a ajuns acolo unde îi este locul: în arest. Ieri dimineață, a fost dus de polițiști la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru audieri. Tânărul “stranier” a dat încă o dată dovadă că nu are niciun respect față de autorități, demonstrând că furtul ambulanței nu a fost un gest pasager făcut la îndemnul anturajului. Individul nu a ținut cont că se află în incinta unei instituții care prin definiție impune respect și o atitudine civilizată și a dat drumul limbajului de golan.
Bularca s-a inflamat la vederea camerelor și a încercat o ironie fină la adresa jurnaliștilor, însă nu i-a ieșit decât un șantierism tembel: “Mă ierați că mă prezint așa în fața dumneavoastră. Dacă știam că sunteți aici, nu mai veneam așa, veneam în p… goală”.
Aceeași atitudine ostilă a avut-o și față de anchetatori. A refuzat să dea declarații polițiștilor, iar în fața procurorilor a invocat dreptul la tăcere. Abia după o oră de audieri, a acceptat să facă declarații și să-și recunoască fapta.
Willi Brojban, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, ne-a declarat: “L-am prezentat în fața magistraților de la Judecătoria Bârlad, cu propunerea arestării preventive pentru o perioadă de 29 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis auto și ucidere din culpă”.
Părinții acestuia l-au susținut cum au știut mai bine. I-au făcut vizite cât a fost internat la Spitalul Municipal de Urgență, au fost prezenți în momentul externării și l-au însoțit chiar dacă individul era supravegheat tot timpul de polițiști. Ieri dimineață, s-au înființat la Judecătoria Bârlad și au așteptat să fie audiat. I-au angajat un avocat, sperând, probabil, că vor reuși să obțină o pedeapsă mai blândă de 15 ani de închisoare pentru ucidere din culpă. Oricum, individul va trebui să plătească daunele provocate, respectiv contravaloarea ambulanței distruse (aproximativ două miliarde de lei vechi).
Tot ieri, chiar la ora când Bularca înjura pe holul Parchetului Bârlad, George-Alexandru Carbarău (21 de ani), tânărul care a murit în momentul în care s-a răsturnat ambulanța furată, era condus pe ultimul drum.

Related posts:

Sursa: monitoruldevaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>