class="single single-post postid-21965 single-format-standard">

IARNA ASPRÃ A GOLIT MAGAZINELE

rafturi goale vaslui

RAFTURI GOALE Primele au dispãrut de pe rafturi, fructele si legumele

PANICÃ Vremea rea a golit rafturile magazinelor. În Vaslui, de câteva zile, aprovizionarea cu alimente are serios de suferit, tir-urile cu marfã fiind blocate pe traseu. Meteorologii au emis o nouã avertizare de cod galben, asa cã oamenii au cumpãrat tot ce au mai gãsit în galantare. În cursul zilei de ieri, patronii si administratorii de firme au încercat din rãsputeri sã caute solutii pentru a mai pune câte ceva pe rafturi, însã fãrã prea mare succes. Situatia ar putea reveni la normal abia spre finalul sãptãmânii, dacã natura va permite acest lucru.

Iarna cumplitã care a pus stãpânire pe sudul tãrii, a paralizat traficul rutier, iar aprovizionarea magazinelor este de-a dreptul imposibilã. Tir-urile cu marfã nu au mai ajuns la destinatii, asa cã stocurile s-au epuizat imediat. Primele au dispãrut de pe rafturi, fructele si legumele. Ieri dimineatã, vasluienii au luat la rând magazinele din oras, în cãutarea ultimilor cartofi, a ultimelor rosii sau lãmâi. « De dimineatã, am intrat în douã magazine mari si în patru magazine mai mici din oras, într-un aprozar, dar nu am mai gãsit mare lucru. Am cumpãrat o pungã de cartofi, una de ceapã, as fi vrut niste lãmâi, rosii, dar nu mai sunt. Carne, lapte, conserve, de astea mai sunt. Nu cred cã va fi o problemã din acest punct de vedere. Fructe si legume nu se mai gãsesc. Când am intrat în câteva magazine mai mari, nu îmi venea sã cred ! Lãzi si rafturi întregi erau goale ! Atunci mi-am dat seama cã nu s-a mai fãcut aprovizionarea din cauza vremii. Luati de grijile cotidiene, nu ne-am gândit la asta si, uite, acum am umblat de nebun prin oras dupã morcov si altele de genul ãsta. Îsi cer vânzãtorii scuze, nu au ce face, asta e situatia ! Poate dã Dumnezeu si se potoleste vremea, mãcar de joi încolo, pentru cã am înteles cã se întorc ninsorile si viscolul ! Altfel, nu stiu ce vom face sau cum ne vom descurca ! », a spus Marcel Panait.

Au iesit cu sacosele goale din magazine

Foarte multi au iesit dezamãgiti din magazine, cu sacosele goale si s-au orientat rapid cãtre piete, dar si aici stocurile sunt pe final. « De la piatã cumpãrãm din ce în ce mai rar, pentru cã nu sunt conditii de depozitare corespunzãtoare. Mai ales în perioada rece, risti sã cumperi produse înghetate. Acum am venit la piatã pentru cã magazinele sunt goale. Nu stiu cât mai tine iarna asta grea, asa cã o sã cumpãr cantitãti un pic mai mari. Iau si pentru mama mea, care e în vârstã si are nevoie de ajutor. O sã cumpãr ceapã, cartofi, mere, lãmâi, portocale, ardei, o sã iau si niste verdeturi, sã fie acolo, fasole si niste peste. Apoi, voi merge la lactate si o sã iau brânzã si lapte, cã nu se stie dacã mai gãsim în zilele urmãtoare. Mi-am pus pe listã, sã nu uit, si niste fãinã albã, mãlai, orez, niste pate-uri…Toatã lumea umblã înnebunitã dupã mâncare. Acum nici nu mai facem mofturi, luãm ce gãsim ! Dacã o tine vremea asa, nu e bine deloc! Sunt oameni îngropati de zãpadã, jumãtate din tarã e paralizatã…O sã ne uitãm la televizor si dacã e cazul, nici din casã nu mai iesim, sã trecem cu bine de nenorocirea asta! », e de pãrere si Aurica Polcovnicu. Oamenii sunt îngroziti, pentru cã vestile de la meteorologi nu sunt deloc bune. Sudul tãrii se aflã în continuare sub cod portocaliu de viscol si ninsori, iar tir-urile pornite la drum la începutul sãptãmânii nu au ajuns nici acum la destinatii.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>