class="single single-post postid-41642 single-format-standard">

În 2016, învãtãmântul a primit cei mai multi bani de la bugetul local al municipiului Vaslui

vacanta.de.paste.s.a.terminat.de.maine.elevii.studentii.si.prescolarii.se.intorc.la.cursuri.206661

În 2016, învãtãmântul a primit cei mai multi bani de la bugetul local al municipiului Vaslui. Astfel, la 30 noiembrie, plãtile efectuate de la visteria localã pentru educatie ajunseserã, deja, la 57,9 milioane lei! Asistenta socialã, cu 15,4 milioane lei, si dezvoltarea localã, cu 9,4 milioane lei, sunt urmãtoarele în topul cheltuielilor bugetare. În total, în acest an, de la bugetul local s-au realizat plãti de 114 milioane de lei, în timp ce veniturile realizate se ridicã la 125 milioane lei.

Maine, in plenul sedintei Consiliului Local (CL) Vaslui, va fi supus dezbaterii proiectul de hotãrare privind executia bugetului local. La data de 30 noiembrie 2016, pe sectiunea de functionare si sectiunea de dezvoltare, veniturile bugetului local erau realizate in procent de 89,14%. Mai exact, veniturile realizate la sectiunea de functionare au fost de 117,9 milioane de lei, iar la sectiunea de dezvoltare, incasãrile s-au cifrat la 7,2 milioane de lei. Astfel, veniturile totale realizate in primele 11 luni ale acestui an se ridicã la o sumã totalã de 125 milioane de lei. Veniturile din impozite si taxe locale s-au realizat in procent de 93,02%, ceea reprezintã incasãri de 23,2 milioane de lei, iar cotele defalcate din impozitul pe venit s-au realizat in procent de 83,78%, adicã incasãri de 30,7 miliaone de lei. Pe alte categorii de venituri, situatia se prezintã astfel: sumele defalcate din TVA pentru finantarea cheltuielilor descentra – lizate la nivelul comunelor, oraselor, municipiilor s-au realizat in procent de 92,03%, iar sumele alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale s-au realizat in procent de 99,58%.

Cheltuieli de peste 114 milioane de lei

Tot in primele 11 luni ale acestui an, la capitolul cheltuieli, plãtile efectuate sunt in sumã de 114 milioane de lei. Practic, pe sectiunile functionare si dezvoltare, cheltuielile bugetare s-au realizat in procent de 81,07%. La sectiunea functionare, plãtile efectuate sunt in sumã de 108 milioane de lei, in timp ce la dezvoltare s-au fãcut plãti de 6 milioane de lei. Învãtãmantul a primit cele mai mari fonduri in anul curent, cheltuie – lile de la bugetul local ridicandu-se la suma de 57,9 milioane de lei. Alte capitole care au beneficiat de o finantare consistentã sunt asistenta socialã cu 15,4 milioane de lei, locuinte, servicii si dezvoltare publicã, cu 9,4 milioane de lei, culturã, recreere si religie, cu 8,2 milioane de lei, si transporturi, cu o sumã de 5,9 milioane de lei. ßGradul de realizare a veniturilor proprii ale bugetului local, la data de 30 noiembrie 2016, determinat ca raport procentual intre veniturile proprii incasate si veniturile proprii programate, este de 87,75%. De asemenea, gradul de finantare din veniturile proprii ale bugetului local, determinat ca raport procentual intre veniturile proprii incasate si veniturile totale incasate, este de 43,60%’, a declarat Eugen Bot, directorul Directiei Economice din cadrul Primãriei Vaslui.

Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com

Related posts:

Sursa: monitoruldevaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>