class="single single-post postid-46423 single-format-standard">

În curând, polițiștii rutieri vor veghea prin camere fixe dacă șoferii respectă viteză maximă admisă

radare-politia-rutiera

“Că să-i prindă pe vitezomani, poliția a semnat un protocol cu Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere și va folosi camerele pe post de radar fix. Radarul fix începe să funcționeze în momentul în care roțile din față ale unei mașini ajung la senzorul din asfalt. În continuare, sistemul calculează în cât timp veți parcurge 2,5 metri, adică distanța până la următorul senzor. Dacă ați depășit limita maximă de viteză, 130 de kilometri pe oră, veți primi amenda acasă, în plic”, au anunțat polițiștii.

În prezent, Direcția Rutieră a Poliției Române nu are niciun radar fix, iar numărul radarelor mobile a scăzut de la 600 în 2015 la 500 în 2016.
Primele camere fixe vor fi amplasate pe A2 (autostrada spre mare), iar următoarele vor acoperi toate drumurile importante din țară. Amenzile vor fi aplicate de la începutul anului viitor.

Citeste mai departe pe: www.obiectivvaslui.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>