class="single single-post postid-36525 single-format-standard">

Incendiu devastator aproape 24.000 de pui carbonizaţi

incendiu-ferma-avicola-Simila-Zorleni

Un incendiu, izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit, a produs pagube imense unei ferme de păsări din Simila, comuna Zorleni. În ciuda intervenţiei prompte a pompierilor, circa 24.000 de pui care erau crescuţi în două hale au murit.

Acum câteva zile, un scurtcircuit produs la un cablu electric defect avea să provoace un incendiu devastator la o fermă avicolă din localitatea Simila, comuna Zorleni. În cel mai scurt timp, evenimentul a fost anunţat prin intermediul numărului de urgenţă 112, la intervenţie fiind trimise trei echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Bârlad şi unul din cadrul Detaşamentului Vaslui, care au intervenit cu patru autospeciale cu apă şi spumă. Incendiul se manifesta cu flacără deschisă la două hale de creştere a puilor, fiecare având o suprafaţă de circa 1.200 de metri pătraţi.
Pompierii au acţionat simultan pentru stingerea incendiului din hale, precum şi pentru protejarea vecinătăţilor, care se puteau aprinde cu uşurinţă din cauza temperaturilor foarte ridicate degajate de incendiu, precum şi a resturilor de materiale arse purtate de curenţii de aer.
Au ars acoperişurile celor două hale pe astereală din lemn şi învelitoare din carton bituminat, instalaţia electrică şi 23.800 de pui. Pompierii au reuşit să salveze alte patru hale de producţie şi circa 90.000 de pui de trei zile.
„Condiţiile principale care au favorizat propagarea rapidă a flăcărilor de la o hală la alta au fost vântul puternic, în rafale, cu schimbări bruşte de direcţie, care a angrenat bucăţi aprinse, precum şi distanţa mică dintre cele două hale. Echipajele de pompieri au lichidat incendiul în aproximativ trei ore. Cauza probabilă care a condus la generarea acestui incendiu a fost scurtcircuitul produs la un cablu electric defect”, ne-a declarat sublocotenent Ionel Roşu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Vaslui.

foto:obiectivvaslui.ro

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com/ConectatiVaslui/

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>