class="single single-post postid-28801 single-format-standard">

Intervenţie miraculoasă la Bârlad: Salvat din flăcări de un poliţist

incendiu_nic.chiper.politist.economic.264x300

Un pensionar de 67 de ani, din Bârlad, îi datorează viaţa unui poliţist, care s-a nimerit să treacă prin zonă exact când flăcările îi cuprinseseră apartamentul. Aflat în pauza de masă, omul legii nu s-a limitat la a anunţa pompierii, ci a spart uşa locuinţei, l-a scos afară pe bărbatul intoxicat cu fumul gros şi a oprit gazul înainte ca blocul să sară în aer.

Nic Chiper, inspector principal în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Bârlad, a devenit, ieri, erou, fără să-şi propună acest lucru. În timp ce mergea pe strada Carpaţi, cu câteva minute înainte de ora 13, poliţistul de 39 de ani a observat flăcări care ieşeau de la geamul unui apartament aflat la etajul al III-lea al blocului A2. Pentru că incendiul se extinsese către nivelul superior, hainele aflate pe sârmă luând deja foc, omul legii a sunat imediat la numărul 112 şi a solicitat intervenţia pompierilor.
„Nu ştiam care era situaţia în apartament sau dacă sunt persoane prinse înăuntru, aşa că am decis să nu aştept până la sosirea pompierilor. Am urcat la etajul 3 şi am spart uşa apartamentului în care izbucnise incendiul. Cred că am lovit de trei sau patru ori cu piciorul până a cedat uşa de metal. Odată ce am reuşit să intru, m-a învăluit un fum gros şi înecăcios. L-am găsit pe proprietarul casei, un bărbat de 67 de ani, şi l-am scos afară din apartament. Din ce am văzut, pusese o tigaie pe foc, aragazul fiind în balcon, şi uitase de ea. Probabil a adormit şi s-a trezit înconjurat de fum”, ne-a declarat inspector principal Nic Chiper.
Până la sosirea pompierilor, acesta a oprit şi alimentarea cu gaze naturale, pentru a preveni producerea unei explozii şi distrugerea întregului bloc. Odată ce la faţa locului a ajuns şi o ambulanţă, victima a primit îngrijiri medicale, însă a refuzat să meargă la spital.
„La ora 12.59, am fost solicitaţi să intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament de pe strada Carpaţi, din Bârlad. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autoscară mecanică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bârlad. În momentul sosirii pompierilor militari, incendiul se manifesta cu flacără deschisă în balconul apartamentului, unde proprietarul avea aparatul de gătit. Flăcările au distrus elementele din plastic ale hotei, cablul de alimentare şi au degradat partea superioară a aragazului, blatul unei mese din lemn amplasate lângă aragaz, fereastra tip termopan din balcon şi centrala termică. Intervenţia promptă a pompierilor a limitat incendiul la nivelul balconului, fără a afecta celelalte camere din apartament, incendiul fiind lichidat în circa trei minute din momentul sosirii la faţa locului a pompierilor. Împrejurarea determinantă care a condus la generarea acestui incendiu a fost un aparat de gătit lăsat nesupravegheat”, ne-a declarat căpitan Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Vaslui.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>