class="single single-post postid-36410 single-format-standard">

Ioan Buta omul proiectelor generoase

primar_Murgeni_Ioan_Buta_2-1

Cine l-a cunoscut pe Ioan Buta, primarul oraşului Murgeni, ştie că este dedicat trup şi suflet comunităţii în care trăieşte. Energic, inventiv, consecvent în promisiunile sale, are un ţel de nezdruncinat: transformarea localităţii pe care o administrează într-un oraş modern. Vă prezentăm în continuare dialogul purtat cu edilul Murgeniului, care este susţinut de PSD pentru un nou mandat de primar.

– Care este primul gând care vă vine în minte dimineaţa, în timp ce vă îndreptaţi către biroul de la primărie?
– Când ies pe uşa casei, mă gândesc în fiecare zi la şedinţa cu echipa operativă, care urmează la primărie. De ce îmi adun oamenii în fiecare zi? Am căutat să inoculez în mentalitatea fiecărui funcţionar din subordine obişnuinţa ca la sfârşitul programului zilnic să se autoevalueze, să se întrebe: “Ce am făcut eu astăzi?”. Dacă înţelege această necesitate, atunci, în fiecare dimineaţă, eu plec de acasă cu bucuria că mă voi reîntâlni cu o echipă de prima mână, care a transformat în realitate ceea ce ieri era la stadiul de angajament.
– De patru ani, de când aveţi această funcţie, aţi câştigat sau aţi pierdut prieteni?
– De când sunt primar, am câştigat foarte mulţi prieteni pentru că m-am folosit de verticalitate şi diplomaţie. Am pierdut în schimb prieteni de familie, dar, cu timpul, ne-am regăsit. Lucrurile nu au fost deloc uşoare în mandatul meu, dar am avut noroc ca nicio uşă de la Vaslui să nu rămână închisă atunci când s-a pus problema rezolvării unor situaţii administrative la Murgeni. Oraşul a primit, trebuie să o recunoască oricine, cea mai mare infuzie de modernitate din ultimii 26 de ani, deşi recunosc că mai sunt multe de făcut.

“Nu ar fi corect ca altcineva să culeagă roadele după patru ani de muncă grea”

– În oraş există un cartier, Bedreaga, locuit aproape în totalitate de etnici romi. Cum vă împăcaţi cu ei?
– Eu zic că excepţional! Avem două proiecte de anvergură pentru ei. Mă văd foarte des cu romii, în special la biserica lor. Am rămas plăcut impresionat: ei dau dovadă de atâta civilizaţie, încât am spus că ar trebui să procedăm cu toţii cum procedează ei. Au dovedit că şi-au ales calea spre civilizaţie pentru că Dumnezeu nu împrăştie enoriaşii. Gradul de infracţionalitate la noi în oraş a scăzut foarte mult datorită acestui cult penticostal care i-a adunat pe majoritatea romilor, pentru că ei nu mai consumă alcool.
– Cum staţi la capitolul asistenţă socială?
– Foarte bine. Ne-am concentrat atenţia asupra familiilor care au într-adevăr probleme, implicându-mă direct în relaţiile cu aceşti oameni. Au fost ajutaţi, sfătuiţi şi monitorizaţi. Sunt mândru că am familii la care, în urmă cu doi-trei ani, nu puteai să intri în curte şi în casă de mizerie, iar acum, oferindu-le ajutor material şi moral, au putut să revină în rândul oamenilor gospodari. Probleme majore nu avem.
– De ce doriţi să candidaţi pentru un nou mandat de primar?
– Cred că sunt cel mai motivat. În momentul de faţă, am multe proiecte începute, unele în fază preliminară, altele puse deja în execuţie, şi vreau să le finalizez cu mâna mea. Am capacitatea să le duc la îndeplinire. Nu ar fi corect ca altcineva să culeagă roadele după patru ani de muncă grea, nopţi nedormite şi bani cheltuiţi din buzunarul propriu. Munca în administraţia locală, ca edil, este una dintre cele mai solicitante. Nu puţini sunt cârcotaşii care îşi dau cu părerea prea uşor despre administraţie, la fel cum o fac şi despre fotbal, deşi nu au alergat de zece ori în viaţa lor. Consider că în patru ani de mandat nu poţi să reuşeşti mare lucru, dacă preiei o administraţie cum am preluat-o eu, nu de la zero, ci de la minus mult. Acum am ajuns la nivelul de plutire; ca să înregistrez plusuri, mi-ar mai trebui cel puţin un mandat, şi asta mă motivează cel mai mult.
– Ce mesaj aveţi pentru locuitorii oraşului?
– Le doresc multă sănătate, o minte limpede şi să se gândească bine pe 5 iunie: dacă mă vor primar, să mă voteze, dar să voteze şi echipa mea la Consiliul Local. Am nevoie de sprijinul oamenilor apropiaţi pentru a face tot ce mi-am propus.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com/ConectatiVaslui/

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>